Dury waarschuwt concurrentie in play-off 1: "Wie denkt dat Essevee al blij is er gewoon bij te zijn ..."

Aernout Van Lindt
Aernout Van Lindt vanuit Waregem
| 0 reacties
Dury waarschuwt concurrentie in play-off 1: "Wie denkt dat Essevee al blij is er gewoon bij te zijn ..."
Foto: © photonews

Volg Voetbalkrant nu via WhatsApp!

Zulte Waregem begint met een uitmatch tegen AA Gent aan play-off 1. Twee weken geleden leek het team nog blij er gewoon bij te zijn in de eindstrijd, ondertussen zijn de doelen bijgesteld. Essevee gaat voor plek vier: "En als dat niet lukt? Dan hebben we het toch geprobeerd."

Francky Dury ziet het zitten voor play-off 1. "We hebben 23-24 weken in de top-6 gekampeerd, dus play-off 1 was een verdiende beloning voor ons. We hebben in 2016 niet goed gespeeld, omdat we onszelf een druk hebben opgelegd. We kunnen complexloos beginnen aan de eindstrijd, de zorgen zijn weg en dat doet deugd. De wil en de goesting zijn er zeker."

"We hebben 30 speeldagen geleefd voor een droom. Als zoiets dan lukt, dan kunnen we enkel maar blij zijn. Maar de mensen die denken dat Essevee al blij is om er bij te zijn, die zijn mis. Anderlecht, Gent en Club Brugge zullen om de titel strijden, maar we gan voor plek vier. In de reguliere competitie haalden we 12 op 30 tegen de teams uit play-off 1, dat is zeker niet slecht."

In de play-offs kan alles gebeuren -

Francky Dury

"In de play-offs kan er veel gebeuren en eens die matchen draaien, dan speelt ook de recuperatie een belangrijke rol", aldus nog de coach van Zulte Waregem. "We zijn er 4 keer op 7 jaargangen bijgeweest en zijn een beetje de 'Best of the rest'. Toch zal het er niet makkelijker op worden om play-off 1 te halen, daarom dat ik ook pleit voor een play-off 1 met acht ploegen.

En dus blikt de coach met veel goede moed vooruit op de play-offs. "Ik verwacht wel veel van mijn team. Als we verliezen, dan moeten we er toch iets positiefs kunnen in zien en we willen een mooi gemiddelde halen en onze doelen stellen. In de play-offs kan alles gebeuren", besluit de oefenmeester positief.

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Voetbalkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Play-off 1

Play-off 2

Nieuwste reacties