10 redenen om naar play-off 1 te kijken

Maarten Pottie
| 0 reacties
10 redenen om naar play-off 1 te kijken
Foto: © photonews

Het is zover, de Jupiler League valt in zijn beslissende plooi met de start van play-off 1. Omdat er nog altijd velen zijn die onze play-offs verafschuwen, maakten wij een lijstje met 10 redenen om toch naar play-off 1 te kijken.

1. Het is beter dan play-off 2

Als je moet kiezen tussen Waasland-Beveren tegen Standard of Anderlecht tegen Brugge is de keuze snel gemaakt. Daarnaast zullen er in play-off 1 volle stadions te zien zijn, dit in schril contrast met het gemiddelde stadion in play-off 2.

2. Zulte-Waregem kan nog kampioen worden

Voorlopig staan ze zesde, met 10 punten achterstand op Club Brugge. Franky Dury en zijn team kunnen dus nog vol voor de titel gaan. Als Zulte-Waregem kampioen wordt zal je alleszins blij zijn dat je een stukje Belgische voetbalgeschiedenis gezien hebt.

3. Anderlecht uitlachen met de puntendeling

Momenteel staat Paars-wit derde in de rangschikking. Als ze door omstandigheden toch vierde, vijfde of zesde eindigen, komen Herman Van Holsbeeck en Roger Vanden Stock zeggen dat de play-offs een belachelijk systeem is. Dan kan de rest lachen met het boemerangeffect.

4. Het is bezigheidstherapie

Weet je niet wat gedaan met je weekend? Ben je single? Wil je juist niets met je partner gaan doen? Heb je Proximus of VOO? Dan zit je goed voor een weekendje play-off 1, een spannende multi-live houdt je wel bezig!

5. Een kans om je kennis van Vlaanderen te vergroten

Omdat noch Chaleroi, noch Standard, erin geslaagd zijn om bij de eerste zes te eindigen, strijden er geen Waalse ploegen mee voor de titel. Een ideaal moment om wat Vlaamse aardrijkskunde te herhalen. Hoever ligt Genk van Gent? Hoelang rijden ze van Oostende naar Brugge? En waar liggen Zulte en Waregem juist?

6. Marc Coucke zien feesten/zingen/twitteren

Een voorzitter die zijn goed humeur nooit verliest. En als Oostende het goed doet in de kampioenenstrijd zal het elke week 'Couckenbak' zijn. Zijn dansjes, tweets en zangtalent moet je jezelf vooral niet ontzeggen!

7. De laatste wedstrijd van Depoitre in België meepikken

Volgens alle geruchten is het duidelijk, deze play-offs is het laatste kunstje dat Laurent Depoitre in België afwerkt. Met zijn profiel dat ideaal blijkt voor Tottenham, is de kans groot dat hij vanaf volgend jaar schittert op het hoogste niveau. Dan kun je later aan je kinderen vertellen dat je het laatste van die Depoitre in ons land gezien hebt.

8. De Preud'homme-show

De persconferenties zullen interessant zijn als Club Brugge het niet goed doet dit jaar. Scheidsrechters die zich moeten laten bijscholen, media die teveel over Club schrijven en laffe tegenstanders. Ook aan de zijlijn zullen we het nerveuze schouwspel van MPH kunnen aanschouwen, meer dan het bekijken waard.

9. Inzetten op Hasi

Voor Hasi zal elke wedstrijd met dezelfde vraag beginnen: blijft hij of blijft hij niet? Zoals Anderlecht er momenteel voor staat, zal de Albanees ferm uit zijn pijp moeten komen om zijn werkzekerheid te vergroten. Een leuk wekelijks gokje voor onder vrienden.

10. Op maandag mee kunnen praten

Je ontkomt er niet aan, maandag op kantoor. Alle voetbalfans praten over hun favoriete club en hoe ze er nu zeker (niet) in geloven. (het geloof is onderheving aan schommelingen) Als je niet stilletjes alleen wil wegkwijnen op je job, zorg je er maar beter voor dat je kan meepraten over het afgelopen play-off1-weekend.

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Voetbalkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Play-off 1

Play-off 2

Nieuwste reacties