De beloften van Standard: deze talenten zien we straks in PO2

Jordan Horwood
Jordan Horwood
| 16 reacties
De beloften van Standard: deze talenten zien we straks in PO2
Foto: © photonews

Volg Standard nu via WhatsApp!

Standard heeft niets meer te winnen of te verliezen dit seizoen. En dat is goed nieuws voor een aantal jonge talenten. Zij zullen zich kunnen tonen in play-off 2.

Yannick Ferrera laat er geen twijfel over bestaan. Vanaf zondag mogen er heel wat jongeren op het veld verwacht worden bij Standard. "Maar niet allemaal tegelijk, er moet een evenwicht blijven", aldus de coach. "En voor sommigen zullen we beginnen met een invalbeurt van een dik kwartier."

De trainer had een duidelijke boodschap voor die jongens: hij wil zien wat ze waard zijn. "Met hun prestaties moeten ze mij tonen dat ze deel willen uitmaken van mijn kern voor volgend seizoen."

Coach, ik ben niet met vakantie

Adrien Trebel

Ferrera heeft in elk geval keuze genoeg. Uiteraard zal hij ook speelminuten gunnen aan de manen die meestal op de bank zitten (Arslanagic, Emond, Legear, Tetteh, Badibanga). Er zijn ook basisspelers die er nog écht zin in hebben, zoals Trebel bijvoorbeeld.

En wat met de gehuurde spelers? Wat Valdés betreft, kennen we het antwoord op de vraag. Maar Maniatis en Boschilia? "Als ze goeie dingen tonen op training, zullen ze beloond worden. Voor sommige plaatsen hebben we niet veel opties. Naast Trebel heb ik Enoh en Remacle, maar zij komen terug uit blessure. Maniatis zal zich dus nuttig kunnen maken."

Deze jongeren zullen we in actie zien

Ferrera gaf al een lijst van jongeren die we aan het werk zullen zien. Ook Farouk Miya, die tegen KV Mechelen al zijn kans kreeg, moet daar nog aan toegevoegd worden. Hij moet zich tonen om een contract te proberen versieren.

Flankverdedigers Ayrton Mboko (die op rechts speelt, maar nog niet hersteld is van een blessure) en Achraf Achaoui (op links) spelen in principe niet. "Ik heb al twee spelers op elk van die posities", zo lichtte Ferrera toe.

Samy Mmaee

"Hij heeft heel het seizoen met ons getraind, maar heeft nog maar twintig minuten gespeeld tegen Gent", aldus Ferrera. De centrale verdediger is nog maar 19, maar maakte in de zomer van 2014 al zijn debuut in de Jupiler Pro League onder Guy Luzon. Hij maakt ook deel uit van de beloftenselectie van Scifo.

Ryan Mmaee

Net 19 geworden, en op donderdag nog goed voor drie doelpunten in de kwartfinale van de beker voor beloften. Hij is een van de grootste talenten bij de Rouches en is basisspeler bij de nationale U19.

Het wordt niet zijn debuut, want vorig seizoen mocht hij al even opdraven. Ook dit seizoen speelde hij al een helft, in die fameuze wedstrijd in Brugge.

Fadel Gobitaka

De vleugelspeler van 18 mocht al enkele minuten spelen dit seizoen (tegen Moeskroen en Lokeren). Hij zal naar verwachtingen deel uitmaken van de jongeren die het meeste speeltijd zullen krijgen.

Rochinha

We hebben nog heel weinig van hem gezien (een klein kwartier in Coxyde in de beker), maar de Portugese aanvallende middenvelder heeft beslist heel wat talent.

Samen met Gedoz was hij uitblinker in het gelijkspel tegen de U21 van Club Brugge. De voormalige speler van Benfica, die al van zich liet spreken in de Youth League, moet vooral constanter worden. Maar zijn techniek en passing zijn opmerkelijk.

Jonathan Okita

Rechterflankspeler Okita trainde deze week al mee met de groep van Ferrera. In de bekerpartij van donderdag scoorde hij en leverde hij ook een assist af.

Martin Remacle

De 18-jarige middenvelder zou misschien al gespeeld hebben als kleine blessures geen roet in het eten gegooid hadden. Bij de beloften speelde hij donderdag een uitstekende partij, waarbij hij aan de basis lag van de 4-0.

Yannick Ferrera maakte duidelijk dat hij hem graag aan het werk zou zien. Wellicht zal dat eerder in de tweede helft van de play-offs zien, aangezien hij nog matchritme moet opdoen na een blessure. Hij is overigens ook een belangrijke speler bij de Belgische U19.

Hugo Cuypers

Yannick Ferrera heeft ook de naam van Cuypers laten vallen. Deze aanvaller, die pas zijn 19e verjaardag vierde, deed vorig seizoen 31 keer de netten trillen bij de U19. Bij de U21 toont hij ook zijn torinstinct. Net als bij de nationale jeugd, met een beslissend doelpunt op het kwalificatornooi in Kroatië.

Nany Dimata

Nog een beloftevolle speler in het aanvallend compartiment, met een indrukwekkende fysiek. Op zijn 18e mag hij zich opmaken voor zijn debuut in de eerste klasse, nadat hij begin 2016 al eens deel uitmaakte van de selectie. Ook hij is basisspeler bij de nationale U19.

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Voetbalkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Play-off 2

Nieuwste reacties