Reynaud (OHL) kent volgende week zijn lot: dit staat hem mogelijk te wachten

Timothy Collard
Timothy Collard
| 0 reacties
Reynaud (OHL) kent volgende week zijn lot: dit staat hem mogelijk te wachten
Foto: © photonews

Volg Voetbalkrant nu via WhatsApp!

Het seizoen van OH Leuven zit er al eventjes op, maar voor Romain Reynaud is het nog tot volgende week - dinsdag 12 april - bang afwachten. Dan zal een Buitengewone Kamer van de Geschillencommissie van de Belgische Voetbalbond (KBVB) zich uitspreken over het lot van de verdediger.

Reynaud kwam eind februari in opspraak toen Sport/Voetbalmagazine naar buiten bracht dat de aanvoerder van OH Leuven en diens ploegmakker Rudy Riou gegokt zouden hebben op eigen wedstrijden.

De 33-jarige Reynaud gaf nadien toe dat hij gegokt had op wedstrijden van de beloften van OHL, maar dat hij nooit zou gokken op wedstrijden waarbij hij zelf op het veld staat. Op 29 februari moest Reynaud zich al verantwoorden voor de Onerzoekscommissie, die haar bevindingen doorgaf aan het Bondsparket.

Mogelijk schorsing en geldboete voor Reynaud, Riou niet vervolgd

Volgende week dinsdag zal Reynaud nu voor een Buitengewone Kamer van de Geschillencommissie van de Belgische Voetbalbond verschijnen. Die instantie zal zich dan uitspreken over de zaak. Reynaud riskeert mogelijk een strafrechterlijke en burgerrechtelijke sanctie, een schorsing en een zware geldboete.

Rudy Riou wordt overigens niet vervolgd door het Bondsparket bij gebrek aan concrete aanwijzingen. De doelman van OHL hoeft zich dus geen zorgen te maken om een eventuele schorsing en boete.

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Voetbalkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Jupiler Pro League

Nieuwste reacties