De vinger op de Anderlechtse wonde(s): "Geen beweging zonder bal, geen positiewissels en geen infiltraties"

De vinger op de Anderlechtse wonde(s): "Geen beweging zonder bal, geen positiewissels en geen infiltraties"

Volg Anderlecht nu via WhatsApp!

Anderlecht maakt niet makkelijk een doelpunt. Daarmee vertellen we niets nieuws, want het is al heel het seizoen vechten om die bal in de goal te krijgen. We verwachten niet dat ze elke week hulp daarbij zullen krijgen en dus vroegen we aan onze huisanalist wat er nu juist moet gebeuren...

Hernan Losada ging zondag met ons mee naar het Astridpark en na een halfuur legde hij al de vinger op een paar wondes. "Als Okaka afhaakt, gaat niemand van de vleugelspelers zijn plaats in de spits innemen. Hij is geen aanvaller die je in de ruimte kan aanspelen, dus is er vooraan nog amper iemand te bespeuren. Vanuit het middenveld komt er ook te weinig infiltratie", vindt de gewezen voetballer van onder meer Anderlecht.

Ik zag amper positiewissels. Praet op links, Djuricic centraal en Conte rechts, zo bleef dat de hele wedstrijd

En het is niet enkel Okaka waar te weinig beweging van uitgaat. "Iedereen wil de bal in de voeten. Er is geen beweging zonder bal. Ik zag ook amper positiewissels. Praet stond op links, Djuricic centraal en Conte rechts, zo bleef dat de hele wedstrijd. En Tielemans en Badji kwamen amper in de zestien", analyseert de Argentijn.

"In het moderne voetbal is het heel belangrijk om zonder bal te lopen. Büttner en Najar doen dat wel, maar Büttner komt dan weer zo hoog dat hij de ruimte van Praet, die niet naar het midden snijdt, afneemt. Dat zijn dingen die je kan trainen. Ik begrijp dat Hasi nu maar anderhalve dag had, maar die automatismen hadden er toch al mogen inzitten", vindt Losada.

Ze zullen aanvallend meer moeten doen om kampioen te worden

"Als iedereen op zijn eigen vierkant gaat spelen, wordt het heel moeilijk om kansen te creëren. We hebben de lat misschien te hoog gelegd voor Djuricic en Praet. Maar ik verwacht toch meer van spelers waarvoor elke week scouts in de tribunes zitten. Ze zullen aanvallend meer moeten doen om kampioen te worden..."

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Voetbalkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Play-off 1

Play-off 2

Nieuwste reacties