Reactie Dury is kwaad en gefrustreerd: "Waarom gebeurt dat Deschacht niet?"

Johan Walckiers
Johan Walckiers vanuit Waregem
| 90 reacties
Dury is kwaad en gefrustreerd: "Waarom gebeurt dat Deschacht niet?"

Volg Voetbalkrant nu via WhatsApp!

Hoe de blessure van Karim Essikal tot stand kwam was niet voor gevoelige kijkers. Mbodj Kara kwam in volle snelheid aangevlogen en raakte met zijn voorhoofd de zijkant van de verdediger van Essevee zijn hoofd. Francky Dury maakte zich erg boos, maar durfde het niet echt uitspreken.

Het was aan Dury zijn gezicht te zien dat hij moeite moest doen om zich in te houden. "Dat het de risico's van het vak zijn? Ik heb na de match aan Olivier Deschacht gevraagd: 'jij bent 35 jaar, waarom gebeurt zoiets jou nooit?'", doelde de trainer van Zulte Waregem op de wilde kopbal die Kara probeerde. "Als dat de risico's van het vak zijn, hebben we een heel moeilijk beroep."

Maar zwaar doorgaan, wou Dury niet. "Ik heb dit seizoen al eens aan de boom geschud. Dat het onverantwoord was? Dat heb jij gezegd..."

Met Essikal slikken we dat eerste doelpunt niet

De blessure van Essikal was immers een zware aderlating. "Met hem slikken we dat eerste doelpunt niet, want hij hapt niet zo vlug. Als ik denk aan alle werk dat we in die jongen gestoken hebben... Dat is een 19-jarige die overkomt van de beloften van Club Brugge."

Die pikte het wel redelijk snel op, maar we hebben er veel tijd in gestoken. En nu ziet het er niet naar uit dat hij volgende week al zal kunnen spelen hé. Ik heb lang gezocht naar stabiliteit en dan vallen net die twee jongens uit waar ik het meeste tijd in heb gestoken", besloot een teneergeslagen Dury.

Niemand probeert een speler te blesseren met de kop

Besnik Hasi

Besnik Hasi probeerde wel zijn collega wat te milderen. "Het was een ongeluk. Niemand probeert een speler te raken met de kop. Dan kan je evengoed zelf geblesseerd raken", aldus Hasi.

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Voetbalkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Play-off 1

Play-off 2

Nieuwste reacties