Anderlecht wil Youth League winnen: "Die trofee mee naar huis brengen"

Maarten Pottie
| 0 reacties
Anderlecht wil Youth League winnen: "Die trofee mee naar huis brengen"
Foto: © photonews

Volg Anderlecht nu via WhatsApp!

Op vrijdag 15 april is het zover, dan neemt de U19 van Anderlecht het op tegen Chelsea in de halve finale van de Youth League. Nathan De Medina zal kapitein zijn tegen de winnaar van vorig jaar. Hij kijkt vooruit naar de partij die in het Zwitserse Nyon wordt gespeeld.

"We kijken al lang uit naar deze wedstrijd", zegt De Medina enthousiast. "De spelers zijn er allemaal klaar voor, we hebben er hard voor gewerkt." De 18-jarige gelooft in de kansen van paars-wit. "Chelsea heeft een sterke jeugd, vorig jaar hebben ze de Youth League ook gewonnen. Dus het wordt sowieso een moeilijke wedstrijd, maar wij gaan er alles aan doen om deze wedstrijd te winnen. We hebben ons goed voorbereid en voor ons zijn zij niet de favoriet."

Tegen een sterke spits

"Ik heb nog niet veel beelden gezien omdat ik vaak met het eerste elftal train", vertelt de centrale verdediger. "De rest heeft al heel wat materiaal bekeken. Ze hebben me gezegd dat hun spits sterk is en veel scoort, dus ik zal een goede wedstrijd moeten spelen." De 18-jarige Tammy Abraham scoorde al zeven doelpunten voor Chelsea in evenveel Youth League-wedstrijden.

"Maar wij reizen naar Nyon om te winnen, we willen die beker uiteindelijk mee naar Brussel pakken", aldus De Medina. "We hebben een sterke ploeg, dat hebben we van in het begin getoond. Zelfs al is er gebeurd wat er gebeurd is met de FIFA. Wij hebben onze matchen altijd correct gespeeld en mooi voetbal gebracht."

Media-aandacht

"Dit is de jeugdcompetitie met de meeste media-aandacht. Dat brengt zowel motivatie als druk met zich mee", vindt het talent van Sporting. "Het kan onze carrière beïnvloeden. Maar ik heb vertrouwen in mezelf en mijn ploegmaats, we hebben voldoende kwaliteit om een rol te spelen."

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Voetbalkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Play-off 1

Play-off 2

Nieuwste reacties