Dringt de tijd voor Davy Roef of niet? "Hij beseft wat hij bij Anderlecht allemaal in de hand heeft"

Diederik Geypen
Diederik Geypen
| 15 reacties
Dringt de tijd voor Davy Roef of niet? "Hij beseft wat hij bij Anderlecht allemaal in de hand heeft"
Foto: © photonews

Volg Voetbalkrant nu via WhatsApp!

Nu het seizoenseinde eraan komt, laait de discussie weer op. Moet Davy Roef (22) eindelijk zijn kans krijgen als nummer 1 van Anderlecht? Of trekt hij beter elders naartoe om aan spelen toe te komen?

Filip De Wilde, zijn keeperstrainer bij de nationale U21, weet dat dit een mes is dat langs twee kanten snijdt. "Roef zit bij een van de beste clubs van België en staat slechts één stapje verwijderd van de eerste ploeg. Dat is wat hij in je hoofd moet houden", vertelt De Wilde in gesprek met Voetbalkrant.com. "Hij traint dagelijks op een hoog niveau. Dat speelt in zijn voordeel."

Moet hij op zijn 22ste dan niet elke week aan spelen toekomen? "Dat zou natuurlijk beter zijn, maar bij het minste wat er met Proto gebeurt, komt die kans. Hij beseft wat hij in de hand heeft. Je weet hoe dat in voetbal gaat. De dag dat hij Anderlecht verlaat, dan komen de kansen", aldus De Wilde.

Roef komt telkens met veel zin naar de nationale ploeg, omdat hij daar belangrijk kan zijn

Filip De Wilde

"Roef zit in een andere situatie dan een speler die eens kan invallen of bij een schorsing mag spelen. Anderzijds krijg je als doelman veel sneller het goede gevoel terug. Dat merk ik bij de nationale ploeg, waar hij altijd met veel zin naartoe komt. Omdat hij weet dat hij daar minuten zal maken en belangrijk kan zijn."

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Voetbalkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Play-off 1

Play-off 2

Nieuwste reacties