Glenn Claes stelt hét ideale elftal voor de Rode Duivels op en verrast met zijn keuze diep in de spits

Timothy Collard
Timothy Collard
| 26 reacties
Glenn Claes stelt hét ideale elftal voor de Rode Duivels op en verrast met zijn keuze diep in de spits
Foto: © Photonews

Volg Voetbalkrant nu via WhatsApp!

Iedereen heeft zo wel zijn ideale elftal voor de Rode Duivels in gedachten. Zo ook Glen Claes. De buitenspeler van KV Mechelen goot op vraag van Fan! zijn elf namen in een ideale formatie.

“Als iedereen fit is: Courtois in doel. Alderweireld op de rechtsback. Kompany en Vermaelen zijn mijn centrale verdedigers. Vertonghen zet ik op linksback. De Bruyne komt sowieso op tien te staan”, aldus Claes.

Op het middenveld twijfelt de winger even, maar verkiest hij toch Nainggolan boven Fellaini. “Ik twijfel tussen Fellaini en Nainggolan, maar kom, doe maar Nainggolan met Witsel als box-to-boxspeler ernaast. Eden Hazard komt vanaf links, Mertens vanaf rechts en als een spits ga ik voor een type Benteke.”

Lukaku

Een verrassing, aangezien Benteke een moeilijke periode doormaakt. Dat beseft Claes ook… “Hoewel Lukaku ook in een bloedvorm verkeert, natuurlijk. Tja, Marc Wilmots zal knopen moeten doorhakken. Niet simpel.

"Ik wil vooral veel beweging rond de bal zien met geautomatiseerde looplijnen en een team dat uitgaat van de eigen sterkte.”

Doel: Courtois

Verdediging: Alderweireld, Kompany, Vermaelen, Vertonghen

Middenveld: Nainggolan, Witsel, De Bruyne

Aanval: Mertens, Benteke, Hazard

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Voetbalkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Play-off 2

Nieuwste reacties