Preud'homme heeft een duidelijke mening over niet-schorsing van Izquierdo: "Dat was een obstructiefout van Dewaest"
Cédric De Volder
Cédric De Volder vanuit Brugge
| 102 reacties

Michel Preud'homme lacht de kritiek aan het adres van José Izquierdo weg

Preud'homme heeft een duidelijke mening over niet-schorsing van Izquierdo: "Dat was een obstructiefout van Dewaest"
Foto: © Photonews

Club Brugge neemt het zondag op tegen KRC Genk mét José Izquierdo. Nochtans is gans Limburg van mening dat de Colombiaan op de strafbank moet gaan zitten. Michel Preud'homme lacht die aantijgingen weg.

We schrijven twintig april jongstleden. KRC Genk won met 4-2 van Club Brugge, terwijl de knie van José Izquierdo in de slotminuten in de rug van Sébastien Dewaest belandde. De verdediger lag te kermen van de pijn.

Peter Maes was achteraf heel duidelijk en vroeg de Reviewcommissie om de fase onder de loep te nemen. Eerlijk? Ook wij hadden een boodschap van het orgaan verwacht, maar de Colombiaan werd ongemoeid gelaten.

"Ik las dat Maes om een straf vroeg voor Izquierdo", komt ook Michel Preud'homme op de feiten terug. "Aanvankelijk wist ik niet eens over welke fase hij het had. Ik moest de beelden herbekijken.

Aanvankelijk wist ik niet eens over welke fase Peter Maes het had

Michel Preud'homme

Zo gezegd, zo gedaan en... "Izquierdo wou druk zetten om de bal te veroveren en Dewaest blokkeerde zijn pad. Dan is het logisch dat je niet meteen kan stoppen, hé. In mijn ogen is het eerder een obstructiefout van Dewaest dan een fout van Josken."

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Ontvang het voetbalnieuws van jouw favoriete ploeg per mail

Meer nieuws

Meer nieuws