Reactie Depoitre weet hoe laat het is: "We moeten realistisch blijven, de titel is weg"

Sander De Graeve
Sander De Graeve vanuit Anderlecht
| 3 reacties
Depoitre weet hoe laat het is: "We moeten realistisch blijven, de titel is weg"
Foto: © photonews

Laurent Depoitre kreeg zondagmiddag in Anderlecht welgeteld één kans. Na een goeie actie van invaller Wikheim besloot hij op doelman Proto. Wat de titel betreft, is hij realistisch.

"In de eerste helft waren we de beste ploeg en hadden we momenten waar we domineerden, maar we konden niet gevaarlijk worden in de laatste zone", aldus Depoitre. "Soms moet je wat meer risico nemen om aan meer kansen te geraken."

Dat buitenspel? Onverklaarbaar op stilstaande fase

Toch was de paarswitte zege verdiend. "Anderlecht had het beste van de kansen. Wel jammer dat die eerste goal uit buitenspel valt. Dat is iets wat echt niet te verklaren is., zeker op een stilstaande fase. De assistent weet perfect wanneer de bal vertrekt en kan zich volledig concentreren op die lijn."

"Ik weet niet of het ons de match kost, maar als die goal niet valt, hebben we wel een andere wedstrijd. Het gaf Anderlecht een vertrouwensboost." Bij Gent bleef het bij één grote kans voor Depoitre na goed werk van Wikheim.

Dat ik moest scoren? Moeilijk als je maar één kans krijgt

-Laurent Depoitre

"Hij had een snedige infiltratie in petto vanaf de linkerflank. Maar de bal kwam heel snel, ik moest hem onmiddellijk nemen en had weinig tijd om te plaatsen. Dat ik moet scoren? Misschien wel, maar het is moeilijk als je maar één kans krijgt."

De titelstrijd lijkt ten einde voor AA Gent. "We moeten realistisch blijven, het is bijna onmogelijk nu. We weten dat het in de play-offs heel snel kan gaan, maar nu zijn er maar vier wedstrijden meer."

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Voetbalkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Play-off 1

Play-off 2

Nieuwste reacties