Genk geeft zich niet gewonnen: "Die derde plaats is van ons"

Sean Raab vanuit Genk
| 4 reacties
Genk geeft zich niet gewonnen: "Die derde plaats is van ons"
Foto: © Photonews

Racing Genk begon verschroeiend aan de play-offs met een 9 op 12, maar verloor op pijnlijke wijze de afgelopen twee wedstrijden. Voor de match tegen Zulte Waregem is er bij sterkhouder Sébastien Dewaest van een mentale klop althans niks te merken.

Genk lijkt uit de race voor de derde plaats in de Jupiler Pro League, maar de Limburgers geven zich nog niet gewonnen. "We moeten altijd zo hoog mogelijk proberen te eindigen", begint centrale verdediger Sébastien Dewaest bij een persmoment in Genk. "Alles is nog mogelijk in de play-offs, want iedereen verliest punten. We moeten voor die derde plaats gaan, dat is de opdracht", klinkt het strijdvaardig bij de Belg.

Mentale klop

Van een mentale klop is niets te merken bij de 24-jarige Genk-speler: "We geloven in onszelf. De match tegen Gent werd pas in de laatste minuut beslist. Tegen Brugge hadden we op voorsprong moeten staan en dan zou de wedstrijd er heel anders hebben uitgezien."

Mbaye Leye

Sébastien Dewaest is onder de indruk van de Zulte Waregem-aanvoerder. "Mbaye Leye is een topspits", zegt Dewaest met veel respect voor zijn concurrent van vrijdagavond. "Hij heeft veel ervaring en is dodelijk in de zestien. Hij werkt hard voor de ploeg, en heeft een enorme impact op het team en op het spel."

De Genkse defensie zal op zijn hoede zijn voor de sluipschutter van Essevee. "Bij Zulte Waregem moet je altijd goed opletten. Ze zullen profiteren van de minste ruimte die je weggeeft. We zullen uiterst gefocust moeten zijn", concludeert Dewaest.

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Voetbalkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Play-off 1

Play-off 2

Nieuwste reacties