Anderlecht met twee gezichten: "We hebben ervoor gekozen het kot niet af te breken"

Johan Walckiers
Johan Walckiers vanuit Anderlecht
| 8 reacties
Anderlecht met twee gezichten: "We hebben ervoor gekozen het kot niet af te breken"
Foto: © photonews

Volg Voetbalkrant nu via WhatsApp!

Hoeveel gezichten kan één ploeg hebben? Anderlecht heeft er een paar héél lelijke en in de eerste helft tegen KV Oostende zetten ze hun meest afstootwekkende masker op. Maar hoe kan je zoiets nu verklaren?

Besnik Hasi moest er het antwoord op schuldig blijven. Zeker als je de tweede helft zag, waarin er amper nog iets te zien was van dat lelijke masker. "In de eerste helft was er geen beweging, geen aansluiting tussen middenveld en aanval, geen goeie mentaliteit...", aldus Hasi die amper genoeg woorden had om de 'defaults' te beschrijven.

"Was er iets met de zon", vroeg Hasi zich sarcastisch af. Zijn spits Okaka haalde later diezelfde zon zelfs aan als excuus, maar goed... "We waren helemaal niet klaar", vervolgde Hasi. "Tijdens de rust konden we twee dingen doen: ofwel het kot afbreken ofwel rustig blijven. We kozen voor het tweede."

Praet was in de eerste helft nergens

Besnik Hasi

"Het verschil was wel merkbaar in de tweede helft. We kwamen wel veel beter uit de kleedkamer en kregen het publiek achter ons. Na die penalty had Okaka wel altijd de tweede goal moeten maken. Maar Suarez, Djuricic en Sylla vielen heel goed in. Sylla hield de bal ook beter bij. Praet, die in de eerste helft nergens was, kwam ook beter in de match en er werd gelopen."

"Het was niet enkel een wijziging qua spel, maar ook qua mentaliteit. Het was een heel andere ploeg in die tweede helft", besloot Hasi.

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Voetbalkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Play-off 1

Play-off 2

Nieuwste reacties