Kompany baalt na blessure: "Ik voelde me echt klaar om het EK te spelen"

Jaap Vreeke
| 2 reacties
Kompany baalt na blessure: "Ik voelde me echt klaar om het EK te spelen"
Foto: © Photonews

Volg Voetbalkrant nu via WhatsApp!

Door een blessure aan zijn dijbeen moet Vincent Kompany komende zomer het EK in Frankrijk missen. De 30-jarige verdediger laat zich uit over de gebeurtenissen rond hemzelf. "Ik heb wel het ­gevoel dat een van mijn beste jaren me is ontnomen."

Vincent Kompany had hoge verwachtingen van dit seizoen, hij raakte alleen geblesseerd in Santiago Bernabeu tijdens de wedstrijd tegen Real Madrid. De Manchester City-aanvoerder baalde flink van zijn kwetsuur: "Eerst dacht ik: De halve finale, voor honderdduizend man en ik moet van het veld. Vervolgens denk je aan die finale. En daarna dacht ik aan het EK. Ik had torenhoge ambities met de nationale ploeg."

Ambitieus

Toch verandert zijn blessure niets aan die ambitie: "Ik heb nog altijd ambitie, maar dan als grootste supporter van de Rode Duivels. Ik ben positief gebleven, ook meteen na die wedstrijd tegen Real."

Dat het een jaar om te vergeten is weet Kompany zeker, maar de toekomst ziet hij rooskleurig in. "Ik zal voor mezelf wel nog geschiedenis schrijven in de komende ­seizoenen. Maar nu wil ik dat deze generatie het haalt."

Staflid

Nadat bekend werd dat Kompany het EK zou missen werd er geopperd hem als staflid mee te nemen naar Frankrijk. Marc Wilmots ontkrachtte dat gerucht al eerder, en nu doet de ijzersterke mandekker dat zelf ook. "Alsjeblieft, wat zou ik in de staf doen? Ik heb een familie, drie kinderen en ik kom zeker kijken. Maar nu een maand lang op hotel koffie of rode wijn drinken, dat is niets voor mij", besluit de verdediger.

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Voetbalkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Premier League

Nieuwste reacties