OFFICIEEL: Er hangt een vloek boven onze defensie: twee verdedigers definitief out voor EK

Johan Walckiers Robby Morren
Johan Walckiers en Robby Morren vanuit Genk
| 37 reacties
OFFICIEEL: Er hangt een vloek boven onze defensie: twee verdedigers definitief out voor EK
Foto: © photonews

Volg Voetbalkrant nu via WhatsApp!

Het is alsof de duivel ermee gemoeid is. De verdediging van de Rode Duivels wordt al sinds het begin van de voorbereiding geteisterd door blessures. Vandaag sloeg het noodlot weer toe.

UPDATE: Bondscoach Marc Wilmots heeft zonet bevestigd dat zowel Nicolas Lombaerts (zoals we eerder al meldden) als Dedryck Boyata afhaken voor het EK. Christian Kabasele van Racing Genk komt dan weer bij de groep.

Lombaerts blijft wel bij de selectie en gaat mee naar Frankrijk. Hij wordt de 'medische joker'. Dat is een uitzondering op de selectie van 23, als er een blessure is bij één van de andere kernspelers.

Tijdens de eerste training in Genk moest Dedryck Boyata geblesseerd het veld verlaten. Hij stapte weg met een grimas van pijn op zijn gezicht en trok het shirt over zijn hoofd. Het ziet er in ieder geval niet goed, maar straks krijgen we meer nieuws van Marc Wilmots. Waarschijnlijk ook over de zorgwekkende toestand van Nicolas Lombaerts.

Boyata kwam geblesseerd aan bij de Rode Duivels, maar leek op de goeie weg. Het lijkt nu bijna zeker dat Christian Kabasele straks het EK zal meemaken, want met zoveel twijfelgevallen kan de bondscoach niet meer twijfelen een kleine veertien dagen voor de eerste match.

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Voetbalkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Jupiler Pro League

Nieuwste reacties