Belgisch leedvermaak vs. Nederlandse sympathie: "We zullen met een rood shirt de Rode Duivels aanschouwen"

Diederik Geypen
Diederik Geypen
| 4 reacties
Belgisch leedvermaak vs. Nederlandse sympathie: "We zullen met een rood shirt de Rode Duivels aanschouwen"
Foto: © photonews

Door het ontbreken van Oranje op het EK zet de Nederlandse pers resoluut in op de Rode Duivels. Wat verwacht men bij onze noorderburen van de Belgen?

Voetbalkrant.com polste bij Jeroen Kapteijns, journalist voor de Telegraaf, naar het EK-gevoel bij de Nederlanders. "We besteden veel minder aandacht aan het EK dan twee jaar geleden", geeft onze collega, die de Duivels volgt vanop het basiskamp in Le Hallain, toe. "In Brazilië brachten we nog elke dag vier spreads."

"De Rode Duivels worden natuurlijk beter gelezen dan pakweg Italië. We besteden aandacht aan de grote sterren en de jongens met een verleden in de Eredivisie. En iemand zoals Radja Nainggolan springt er vanwege zijn levensverhaal en uitstraling uit. Aan jongens zoals Ciman en Meunier hebben we niet veel."

Het zelfvertrouwen om de finale te halen is terecht -

Jeroen Kapteijns De Telegraaf

Terwijl de Belgen met leedvermaak naar de buren kijken, hebben de Nederlanders sympathie voor de Duivels. "Heel wat Nederlanders zullen met een rood shirtje op de bank zitten en met een Belgisch vlaggetje wapperen", meent Kapteijns. "Dat zul je ook merken aan de kijkcijfers."

"België is het hoogst gekwalificeerde Europese land op de FIFA-ranking. Het geloof bij de Belgen groeide de jongste jaren enorm. Dat zelfvertrouwen om de finale te halen, is dus terecht."

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Voetbalkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Play-off 1

Play-off 2

Nieuwste reacties