Rostov FK? Een team zonder sterren waar de sterkte niet in de aanval ligt

Rostov FK? Een team zonder sterren waar de sterkte niet in de aanval ligt
Foto: © photonews

Volg Voetbalkrant nu via WhatsApp!

Wat weet u van Rostov FK? Niet veel? Dat is normaal. Het team eindigde eerder verrassend tweede in de Russische competitie vorig seizoen. En dat deed het zonder echte sterren, zoals de meeste Russische ploegen er wel één of twee hebben.

Rostov moet het hebben van zijn collectief. Om een voorbeeld te geven: geen enkele speler van de ploeg scoorde vorig seizoen meer dan negen goals in de competitie. En die werden dan nog gescoord door de Iraanse international Sardar Azmouz, die intussen naar Rubin Kazan vertrokken is.

De 30-jarige spits Dimitri Poloz scoorde er zeven en de volgende, Christian Noboa, scoorde er amper vier. De sterkte van Rostov ligt dus niet in hun aanval, maar wel in hun verdediging. Van de 30 matchen die ze in de Russische Premier League speelden, wonnen ze er maar liefst acht met 1-0.

41 goals in dertig matchen

Van de topzes in Rusland scoorden ze vorig seizoen het minste doelpunten (41), maar kregen ze er ook amper 20 binnen op dertig wedstrijden. Ze verloren amper vijf matchen, speelden zes keer gelijk en wonnen 19 keer. Slecht drie keer maakten ze meer dan twee doelpunten. Om maar te zeggen: een heel onwrikbaar blok.

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Voetbalkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Jupiler Pro League

Nieuwste reacties