Kersvers bondscoach Italië staat open voor terugkeer Balotelli, maar heeft minder begrip voor déze speler

Bart Ver Elst
Bart Ver Elst
| 1 reacties
Kersvers bondscoach Italië staat open voor terugkeer Balotelli, maar heeft minder begrip voor déze speler

Volg Voetbalkrant nu via WhatsApp!

Met het vertrek van Antonio Conte naar Chelsea, moest de Italiaanse voetbalbond op zoek naar een nieuwe bondscoach. Uiteindelijk werd er gekozen voor Giampiero Ventura, die dinsdag voor het eerst de pers te woord stond.

De coach was de afgelopen vijf seizoenen aan de slag bij Torino, waar hij onze landgenoot Jean-François Gillet onder zijn hoede had. Op zijn eerste persconferentie sprak hij meteen over twee spelers in het bijzonder: Mario Balotelli en Graziano Pellè.

"Balotelli staat op een kruispunt in zijn carrière. Hij kan zoveel beter presteren", citeert Sporza de kersverse Italiaanse bondscoach. "De weinige keren dat Balotelli echt voetballer wou zijn, heeft hij zijn enorme kwaliteiten getoond." Balotelli hoorde op het afgelopen EK in Frankrijk niet bij de selectie van 23.

Pellè naar China

Graziano Pellè was er dan wel weer bij, maar Ventura snapt niet dat de ex-aanvaller van Feyenoord en Southampton in China gaat voetballen. "Pellè heeft op zijn penaltymisser na een briljant EK gespeeld, maar China is toch heel ver. We zullen nog wel zien wat hij kan bijdragen", besluit Ventura.

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Voetbalkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Play-off 1

Play-off 2

Nieuwste reacties