Reactie Preud'homme geeft zijn duidelijke mening over rode kaart, maar tikt scheidsrechter toch even op de vingers

Cédric De Volder
Cédric De Volder vanuit Brugge
| 42 reacties
Preud'homme geeft zijn duidelijke mening over rode kaart, maar tikt scheidsrechter toch even op de vingers
Foto: © Photonews

Volg Voetbalkrant nu via WhatsApp!

Hans Vanaken werd in de Supercup nog voor de koffie met rood naar de kleedkamer gestuurd. Club Brugge was in alle staten, maar uiteindelijk kon Michel Preud'homme de beslissing enigszins begrijpen.

Hans Vanaken plantte de schoen vol op de enkel van Faruk Miya. De middenvelder van Standard schreeuwde het uit van de pijn, terwijl Wim Smet er met z'n neus stond op te kijken. Het oordeel was dan ook terecht: rood.

"Ik kan de beslissing van de scheidsrechter begrijpen", vertelt Michel Preud'homme. "Het was de bedoeling van Hans om de bal mee te nemen, maar hij landde op de enkel van Miya."

De coach van blauw-zwart ziet de actie vooral als een ongelukkige fase in de wedstrijd. "Zo'n fase is enorm moeilijk om te interpreteren. De scheidsrechter zag het als voet vooruit. Maar Hans had niet de bedoeling om de speler te kwetsen."

De rode kaart had evengoed aan de andere kant moeten vallen

Michel Preud'homme

"Al wil ik er nog iets aan toevoegen", besluit Preud'homme. "De rode kaart valt aan onze kant, maar eigenlijk had het omgekeerd (Ivan Santini trakteerde Timmy Simons op een elleboog, nvdr.) evengoed moeten gebeuren."

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Voetbalkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Jupiler Pro League

Nieuwste reacties