Preud'homme zet de puntjes op de 'i': "Het is totale onzin"

Timothy Collard
Timothy Collard vanuit Brugge
| 5 reacties
Preud'homme zet de puntjes op de 'i': "Het is totale onzin"
Foto: © Photonews

Volg Voetbalkrant nu via WhatsApp!

"Ik ben niet kwaad", benadrukte Michel Preud'homme aan het begin van zijn wekelijkse persbabbel. "Maar ik wil wel enkele zaken verduidelijken en de waarheid vertellen." De trainer van Club Brugge wilde met een duidelijke boodschap enkele onjuiste geruchten uit de wereld helpen.

“Soms worden er geruchten gelanceerd, die dan een eigen leven gaan leiden. Zo zouden wij Bjorn Engels bijvoorbeeld niet opstellen om hem – met het oog op een transfer – uit de belangstelling te houden. Dat is totaal onjuist”, aldus Preud’homme.

"Het is onjuist. Anders zouden we toch hetzelfde doen met Izquierdo?"

Michel Preud'homme

“Bjorn heeft geen voorbereiding gehad en we zouden hem geen goede dienst bewijzen door hem nu al – veel te vroeg – op te stellen. In een bepaalde fase van het seizoen (Preud’homme doelt op de play-offs, nvdr.) kan je dat doen, maar niet aan het begin van het seizoen.”

“Iedereen moet beseffen dat we een speler niet uit de ploeg houden om een transfer te voorkomen. Anders zouden we toch net hetzelfde doen met José Izquierdo. Niet?”, besloot Preud’homme het hoofdstuk.

"Jelle Vossen een transfer van het bestuur? Dat is totale onzin"

Michel Preud'homme

Maar er moest de Luikenaar nog iets van het hart. “Ik zou blijkbaar ook de voorkeur geven aan Abdoulay Diaby omdat Jelle Vossen een transfer van het bestuur is. Dat is totale onzin”, klonk het duidelijk.

"Er is altijd een reden waarom ik voor Diaby of Vossen kies"

Michel Preud'homme

“Bij Club Brugge realiseren we samen een transfer. Als niet alle partijen het eens zijn over een bepaalde speler, dan komt die niet. Voorts gaat er ook steevast een reden schuil achter waarom ik voor Diaby of Vossen kies. We analyseren onze tegenstander grondig.”

Om helemaal duidelijk te maken dat Diaby niet ‘het lievelingetje van de coach is’, haalde Preud’homme nog een voorbeeld boven. “Wie is er in Oostende naar de flank moeten uitwijken omdat Vossen in de punt stond? Juist, ja: Diaby.”

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Voetbalkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Jupiler Pro League

Nieuwste reacties