U bent duidelijk geweest: 'Spelers hebben veel te veel macht gekregen'

U bent duidelijk geweest: 'Spelers hebben veel te veel macht gekregen'
Foto: © photonews

Na het vertrek van Steven Defour hebben we gisteren de discussie geopend: hebben de fans of de spelers te veel macht bij de Belgische clubs. En het resultaat van wat u denkt, is duidelijk.

De spelers hebben te veel macht gekregen sinds het 'arrest Bosman', laat u met een overweldigende meerderheid van meer dan 65 procent weten. Maar anderen zien nog andere redenen voor wat er de laatste tijd allemaal gebeurt. En de belangrijkste nevenoorzaak is de invloed van de managers bij onze clubs.

De makelaars hebben te veel macht

Maar er zijn er ook die clubeigenaars te veel aan persoonlijk gewin zien denken. Roland Duchâtelet wou zijn clubs als puur zakelijk bedrijf managen, maar dat bleek niet in goeie aarde te vallen bij de meeste supporters.

Spelers en makelaars hebben natuurlijk de macht om een contract wel of niet te tekenen maar verder hebben ze alleen macht indien het bestuur zich laat chanteren

Het is natuurlijk zo dat spelers als Defour hun bestuur onder druk kunnen zetten als ze echt willen, net als Suarez - op een niet zo propere manier - gedaan heeft. Spelers hebben veel meer vrijheden en middelen gekregen om een transfer af te dwingen.

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Voetbalkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Jupiler Pro League

Nieuwste reacties