Officieel: Standard zet Yannick Ferrera op de keien, opvolger is al bekend

Timothy Collard
Timothy Collard
| 174 reacties
Officieel: Standard zet Yannick Ferrera op de keien, opvolger is al bekend
Foto: © Photonews

Het hing al een tijdje in de lucht, maar dinsdagvoormiddag werd de daad ook effectief bij het woord gevoegd. Standard zette zijn trainer Yannick Ferrera op de keien en Aleksandar Jankovic volgt hem op. Dat liet de club weten via de officiële kanalen.

Het rommelde al een hele tijd op Sclessin. Zo zou Sportief raadgever Daniël Van Buyten niet de grootste fan van Yannick Ferrera geweest zijn. De voormalige Rode Duivel zei het zelf nooit met zoveel woorden, maar het was natuurlijk wel moeilijk werken voor Ferrera.

"We bedanken Yannick voor alles wat hij Standard heeft bijgebracht"

Dinsdag volgde een officiële mededeling op de webstek van de Rouches. Standard maakte bekend dat de samenwerking met Ferrera met onmiddellijke ingang werd stopgezet. Na een jaar - én een eindzege in de Beker van België - wordt de jonge trainer dus aan de deur gezet.

“Standard bedankt Yannick Ferrera voor alles wat hij de club heeft bijgebracht. We wensen hem het beste voor het verdere vervolg van zijn carrière”, klinkt het tot slot nog op de webstek van de Luikse club.

Jankovic is de opvolger

Aleksandar Jankovic, de huidige oefenmeester van KV Mechelen, wordt de nieuwe coach van Standard. Dat liet de club vrijwel onmiddellijk weten op zijn website. Jankovic tekent een contract voor vier jaar in Luik en wordt deze namiddag voorgesteld. Jankovic kent sportief directeur Olivier Renard nog van zijn periode bij Mechelen.

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Voetbalkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Jupiler Pro League

Nieuwste reacties