Analyse Er is leven na Kums: waarom het wel in orde komt met dat Gentse middenveld

Sander De Graeve
Sander De Graeve
| 7 reacties
Er is leven na Kums: waarom het wel in orde komt met dat Gentse middenveld
Foto: © photonews

Volg KAA Gent nu via WhatsApp!

Na zijn geweldige afscheidsmatch in Anderlecht gonsde dezelfde vraag door de paarswitte perszaal: hoe gaat AA Gent dit verlies opvangen? Een transferdeadline en een wedstrijd later ziet het er toch rooskleurig uit.

Vooreerst, laten we duidelijk zijn, een speler kan je nooit perfect vervangen. Vanhaezebrouck haalde het onder meer bij het vertrek van Depoitre aan. "Om twee identieke spelers te hebben, zijn tweelingen nodig." Vorige week zei de Gentse coach dan nog: "We hebben nog geen Kums."

Opvangen als team

Wel, dat zal misschien niet nodig zijn. Het Gentse systeem was op maat gemaakt voor een speler als Sven Kums, maar staat of valt niet met één speler. De looplijnen zijn er nog steeds, dat zagen we ook tegen Lokeren. Vooral de derde goal was een mooi voorbeeld.

Sven Kums stuurde misschien meer, maar de tien jongens die tegen Anderlecht rondom hem stonden, lopen er nog steeds. Zij kunnen de vervanger wegwijs maken in het systeem (in het geval van Rabiu) of hem helpen te groeien (in het geval van Schoofs).

Sterker in de breedte

Het Gentse middenveld werd ook sterker in de breedte. Waar Vanhaezebrouck twee seizoenen lang geen echte vervanger had voor Renato Neto, lijkt die er met Anderson Esiti nu wél te zijn. Hij legde een degelijke prestatie op de mat tegen Lokeren.

Verder toonden ook Rabiu en Schoofs dat ze het alvast tegen Lokeren kunnen bolwerken. Het is misschien wat voorbarig -in de topwedstrijden moeten we het nog zien- maar dat er positiviteit rond de twee hangt, is duidelijk. Met ook nog Van Der Bruggen lijkt Gent op de positie nooit in de problemen te komen.

Wat met Dejaegere?

Rest nog Brecht Dejaegere. Misschien kan hij wel dé gedroomde opvolger van de Gentse kapitein worden. Het is geen geheim dat hij zijn kapitein als zijn grote voorbeeld beschouwt en ook Sven Kums begon zijn carrière in een meer aanvallende rol.

Bij AA Gent lijken ze alvast meer dan gewapend om de leemte die Sven Kums achterlaat op te vullen. Wij zien het zitten, de toekomst moet uitwijzen of we gelijk krijgen.

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Voetbalkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Jupiler Pro League

Nieuwste reacties