Nu van levensbelang voor STVV, destijds weggestuurd bij Roeselare: "Yohan Boli beschikte niet over de juiste discipline"

Diederik Geypen
Diederik Geypen
| 0 reacties
Nu van levensbelang voor STVV, destijds weggestuurd bij Roeselare: "Yohan Boli beschikte niet over de juiste discipline"
Foto: © photonews

Op bestelling. Samen met Yohan Boli (22) kwamen de goals en dus ook de punten terug naar Stayen. De Franse goalgetter is van onschatbare waarde voor STVV, ziet ook zijn ex-coach bij KSV Roeselare Wim De Corte.

De Corte, momenteel technisch directeur bij Oud-Heverlee Leuven, had Boli onder zijn hoede in het seizoen 2013/14. Makelaar Didier Frenay haalde de beloftevolle Fransman naar Schiervelde.

Toch was Boli destijds niet de sluipschutter van nu. "Hij speelde toen nog vanop links", herinnert De Corte zich nog bij Voetbalkrant.com. "Met de bal aan de voet zocht hij de back op, die hij dan voorbij dribbelde."

Bij Roeselare probeerde hij vanop links de back voorbij te dribbelen

De Arrageois maakte drie doelpunten voor Roeselare, maar kon er niet blijven. "Hij beschikte toen nog niet over de juiste discipline die je van een voetballer verwacht", aldus De Corte. "Bovendien lag zijn rendement te laag."

Via Verviers waar hij 23 keer scoorde belandde Boli in Sint-Truiden. "Op twee jaar tijd boekte hij veel vooruitgang", besluit De Corte. "De blessures die hij nu geregeld heeft ten opzichte van vroeger komen er uiteraard door de hogere intensiteit waar zijn jonge lichaam aan moet wennen. Maar hij slaagt erin om op het hoogste niveau beslissend te zijn."

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Voetbalkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Play-off 1

Play-off 2

Nieuwste reacties