Stanciu verrast: "Ik wilde al in de winter naar Anderlecht"

Stanciu verrast: "Ik wilde al in de winter naar Anderlecht"
Foto: © photonews

Nicolae Stanciu heeft een grote erfenis van tien miljoen euro met zich meegenomen uit Roemenië. Maar hij wou echt naar Anderlecht komen, zelfs al eerder dan hoe het nu gebeurd is...

Stanciu twijfelde immers niet, ondanks interesse van heel wat grote clubs. "Ik wist dat ik hier voor de titel zou kunnen spelen en dat als we kampioen worden, we dan rechtstreeks naar de Champions League gaan. Dat is anders in Roemenië, waar de kampioen twee voorrondes moet afwerken. Anderlecht was op dit ogenblik de beste keuze om te groeien als voetballer en als mens", zegt hij in Sport/Voetbalmagazine.

Met Chipciu had hij al een maat in Anderlecht, maar al daarvoor sprak hij met Anderlecht. "Ik sprak met enkele ploegmaats. Sinds de winter had ik al interesse voor deze club. Ik weet niet of er toen al iets concreets was, maar ik hoorde wel dat Anderlecht interesse had in mij. Tijdens de zomer is alles in een stroomversnelling gekomen. Mijn besluit stond snel vast: dat was de club waar ik wilde spelen", aldus Stanciu.

Opvallend is dat Stanciu op zoek is naar die eerste goal en daarvoor trapt hij van alle kanten. Een eerste doelpunt zou hem iets kalmer kunnen laten voetballen.

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Voetbalkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Play-off 1

Play-off 2

Nieuwste reacties