Verbist ziet geen graten in goal Teodorczyck: "Er was toch eerst een block van iemand van Standard?"

Sander De Graeve
Sander De Graeve
| 38 reacties
Verbist ziet geen graten in goal Teodorczyck: "Er was toch eerst een block van iemand van Standard?"
Foto: © Photonews

Volg Voetbalkrant nu via WhatsApp!

Over heel wat scheidsrechterlijke fases van dit weekend wordt duchtig gediscussieerd. Scheidsrechtersbaas Johan Verbist ziet in één bepaalde fase echter geen graten. De match in Genk laten herspelen, zit er volgens hem ook niet in.

Het gaat om het doelpunt van Teodorczyck op Standard. De Poolse aanvaller leek zijn tegenstander gewoon weg te duwen alvorens te koppen, maar Verbist zag nog iets anders. "Er was eerst een block van de speler van Standard, maar Teodorczyck gaat door", aldus Verbist aan RTBF.

Waarom zei de speler die handspel beging niets tegen de ref?

-Johan Verbist

"Hij duwt daarna inderdaad die speler wat weg, maar het is tekenend dat de gedupeerde zelfs niet protesteert." Voor de fase in Genk kan hij minder begrip opbrengen. "Minstens één van de vier arbiters had het moeten zien."

Herspelen weinig waarschijnlijk

Toch schuift hij, zoals velen, een deel van de verantwoordelijkheid door naar de spelers van KV Mechelen. "Ik snap niet waarom de speler die de fout beging, niet tegen de ref ging zeggen dat hij het was die moest uitgesloten worden. De match herspelen, dat lijkt weinig waarschijnlijk."

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Voetbalkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Jupiler Pro League

Nieuwste reacties