Opnieuw heel wat ophef rond Piqué... Verdediger van Barcelona neemt drastisch besluit: "Ik ben het zat en stop ermee"

Timothy Collard
Timothy Collard
| 8 reacties
Opnieuw heel wat ophef rond Piqué... Verdediger van Barcelona neemt drastisch besluit: "Ik ben het zat en stop ermee"
Foto: © Photonews

Spanje won zondagavond met 0-2 in en tegen Albanië, maar het was Gerard Piqué die alle aandacht naar zich toezoog. De verdediger - die zich in het verleden al voor de onafhankelijkheid van Catalonië uitliet - knipte de Spaanse kleuren van zijn mouwen en heel wat mensen zagen daar kwaad opzet in.

Na de wedstrijd gaf Piqué meer uitleg over het mouwenincident. “Ik had gewoon last van die mouwen. Ze waren te lang en daarom heb ik ze afgeknipt”, vertelde de verdediger. Overigens ontbrak ook bij Real Madrid-verdediger Sergio Ramos de Spaanse rand aan de mouwen. Daar was uiteraard veel minder om te doen.

Maar na de match was het kwaad natuurlijk al geschied. De foto van Piqué ging in een mum van tijd de wereld rond en heel wat mensen dachten (lees: wisten zeker) dat er kwaad opzet in het spel was.

"Ik ben het zat en stop na het WK in Rusland bij de nationale ploeg"

Gerard Piqué

Het noopte Piqué tot een drastisch besluit. “Ik ben het zat. Het is hen gelukt: ik ben mijn plezier in het spelen voor de nationale ploeg van Spanje kwijt. Na het WK in Rusland stop ik ermee”, verklaarde de verdediger van Barça.

“Hopelijk word ik daarna met rust gelaten. Waarom ik niet meteen stop? We zijn samen met bondscoach Julen Lopetegui aan deze campagne begonnen, dus maken we die ook samen af.”

"Sommige mensen willen mij niet in de ploeg"

Gerard Piqué

“Ik heb alles geprobeerd, maar kan hier niet meer tegen. Het gedoe met mijn shirt is de druppel. Ik heb altijd alles gegeven voor Spanje, maar sommige mensen willen me blijkbaar niet in de ploeg hebben”, besloot Piqué.

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Voetbalkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

La Liga

Nieuwste reacties