Grepen deze tien spelers hun laatste kans in de Jupiler Pro League? Voorlopig kunnen we van amper drie geslaagde transfers spreken

Grepen deze tien spelers hun laatste kans in de Jupiler Pro League? Voorlopig kunnen we van amper drie geslaagde transfers spreken
Foto: © photonews

Volg Voetbalkrant nu via WhatsApp!

Aan de start van dit seizoen blikten we vooruit met enkele lijstjes 'Tien om te zien'. Daarbij ook tien jongens die stilaan hun laatste kans moeten grijpen. Hoe presteerden ze tot dusver in de Jupiler Pro League?

Goed

Thomas Kaminski
Brian Hamalainen
Benito Raman

Dit drietal kan terugblikken op een puike seizoensstart. Met Kaminski en Hamalainen helemaal bovenaan. Kaminski miste nog geen minuut in doel bij KV Kortrijk. Hamalainen ruilde Genk in voor Zulte Waregem en vond meteen zijn draai in het raderwerk van Dury. Raman verliet dan weer AA Gent voor Standard. De vleugelaanvaller moest bij de Rouches even wachten op zijn eerste goals, maar brak onder meer op bezoek bij Lokeren de ban voor de Luikenaars.

Voldoende
Jens Naessens
Igor Vetokele

Essevee opende fors en stond tot vorige speeldag aan de leiding in de JPL. De concurrentie voorin is moordend met uiteraard certitude Mbaye Leye op kop. Vetokele, die we nog kennen van bij Cercle Brugge, kreeg al vijf keer zijn kans in de basis, maar scoorde nog niet op competitieniveau. Naessens deed dat wel al, maar staat een trapje lager in de pikorde.

Onvoldoende
Nicklas Pedersen
Colin Coosemans
Niels De Schutter
Tom De Sutter

In de categorie 'onvoldoende' vinden we jongens om verscheidene redenen terug. Coosemans hoopte na het vertrek van JF Gillet naar Standard op zijn kans, maar zag die naar Moris gaan. Pedersen blijft ook deze jaargang kampen met blessures, net als De Sutter bij Lokeren. De Schutter tot slot moet bij W-Beveren tevreden zijn met een invallersrol.

Geen beoordeling
Sherjill MacDonald

MacDonald zat aan de vooravond van de competitiestart nog bij Westerlo. Intussen verhuisde hij naar het Nederlandse Almere City (Jupiler League) waar hij nog steeds wacht op zijn eerste goal.

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Voetbalkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Jupiler Pro League

Nieuwste reacties