Reactie Dury én Preud'homme verdedigen zich na 'flauwe topper': "Ónze bedoelingen waren helder"

Dury én Preud'homme verdedigen zich na 'flauwe topper': "Ónze bedoelingen waren helder"
Foto: © photonews

Volg Voetbalkrant nu via WhatsApp!

Zulte Waregem - Club Brugge eindigde zoals het begon: 0-0. Na de wedstrijd werden beide coaches dan ook aan de tand gevoeld over hun tactische strijd, waarbij winnen ondergeschikt leek aan niet verliezen. Missie geslaagd dus voor beide oefenmeesters? "Neen, we wilden winnen en ons voetbal spelen."

"We hebben onze bedoeling getoond en we hebben proberen voetballen. We misten veel duel- en balkracht op stilstaande fases, ook omdat we zonder Poulain vielen", besefte Michel Preud'homme.

"Enkel in de laatste minuten wilden we geen tegendoelpunt meer, dat was de enige 'schrikopdracht' voor de spelers. Dit ging enkel over de laatste drie minuten, tot dan zijn we er echt voor gegaan."

Ook Francky Dury wil niet weten van een al te behoudende manier van spelen: "We toonden goede bedoelingen, maar we moesten wat achteruit. Het is voor Essevee ook een kunst dat we tegen een sterk Club Brugge een punt kunnen pakken, ook al liep het voor ons niet helemaal 100%."

En toch was er bij beide ploegen wat schrik. "We verloren in het slot tegen Genk, dat wilden we niet opnieuw meemaken", aldus Dury. Terwijl MPH terugdacht aan de wedstrijden tegen Charleroi en Oostende. Om te besluiten met: "Al bij al is een puntendeling hier niet slecht."

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Voetbalkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Jupiler Pro League

Nieuwste reacties