Het verschil tussen Gent uit en thuis? "De supporters!"

Het verschil tussen Gent uit en thuis? "De supporters!"
Foto: © photonews

Volg Voetbalkrant nu via WhatsApp!

Wat is er aan de hand met AA Gent op verplaatsing? De Buffalo's hebben amper drie punten buitenshuis en dat door drie gelijke spelen. Na zeven matchen is het nog steeds wachten op die eerste uitzege.

Thuis zijn de Gentenaren de top van België met zowaar een perfect parcours. Hein Vanhaezebrouck gaf daar vandaag de verklaring voor: "Onze bijna onbeschadigde thuisreputatie hebben we vooral aan de supporters te danken. Ze loodsen ons door moeilijke momenten en steunen ons in wedstrijden waar het kantje boord is, zoals tegen Standard. Toen trokken ze ons over de streep."

Uit is echter een heel andere zaak. De Ghelamco Arena blijkt een heel goeie investering geweest te zijn, want het nieuwe stadion levert Gent enorm veel punten en vertrouwen op. Maar dat vertrouwen kunnen ze blijkbaar niet meenemen buitenshuis. Daar bengelen ze onderaan het klassement. Elf tegendoelpunten in zeven wedstrijden is dan ook enorm veel.

Vooral de verdediging laat zich dus blijkbaar intimideren op verplaatsing. Maar zes gemaakte goals is ook maar een mager bilan. Zeker als je vergelijkt met thuis, waar Gent in zes matchen al 14 keer de weg naar doel vond. Het is dus een probleem van heel het team.

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Voetbalkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Jupiler Pro League

Nieuwste reacties