"Weiler kent de Belgische competitie absoluut niet"

Manuel Gonzalez
Manuel Gonzalez
| 47 reacties
"Weiler kent de Belgische competitie absoluut niet"

Volg Voetbalkrant nu via WhatsApp!

René Weiler heeft de draagkracht van zijn woorden toch serieus onderschat. Elke ex-speler en analist stond op zijn achterste poten de voorbije dagen. Ook de coryfeeën van lang geleden.

Paul Van Himst wou het liever nog wat aankijken, maar Gille Van Binst had zijn mening al klaar toen we hem belden. "Kijk, ik begrijp wat hij bedoelt. Hij heeft zich goed mispakt aan zijn woorden. Ik vind ook dat Anderlecht geen wereldploeg heeft, maar je moet dat niet voor tv gaan verkondigen", aldus de voormalige rechtsachter.

Bij Constant lag zijn C4 nu gereed

Gille Van Binst

"Hij heeft een ploeg met een goede naam in handen gekregen. Ja, de geschiedenis is 'temps passé', maar hij mag die ook niet verloochenen. Constant Vanden Stock draaide zich om in zijn graf. Bij hem had hij nu zijn C4 mogen gaan halen. Ik begin toch serieus te twijfelen. Na zijn sportieve beslissingen waar ik al grote ogen bij trok, nu dit. Ik denk dat hij de Belgische competitie gewoon absoluut niet kent", analyseert Van Binst.

Anderlecht staat er niet slecht voor, maar het spelniveau baart iedereen zorgen, trainer inclusief. "Dan hebben ze nog geluk dat die Teodorczyk zijn goals meepikt. Want voor hetzelfde geld is die helemaal afhankelijk van flankvoorzetten... En die flanken... Tja! Verliezen tegen Westerlo en Waasland-Beveren, moeilijk tegen thuis tegen Lokeren en KV Mechelen, pfff... Willen ze sympathiek overkomen door de kleintjes wat te geven?"

En komend weekend tegen Oostende - met die verdediging - zal ook geen sinecure worden

En Van Binst ziet ook dat zoiets niet lang kan duren. "Ik weet dat de supporters al op scherp staan. Hij moet nu winnen. En komend weekend tegen Oostende - met die verdediging - zal ook geen sinecure worden. Die mannen zijn allemaal rap en daar gaan ze last mee hebben", besluit Van Binst.

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Voetbalkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Europa League

 Halve Finales (H)

Nieuwste reacties