Moeskroen wil duel op Standard laten herspelen na blunder van Joeri Van de Velde

Koen Frans
Koen Frans
| 34 reacties
Moeskroen wil duel op Standard laten herspelen na blunder van Joeri Van de Velde

Moeskroen heeft bij de Belgische Voetbalbond een klacht neergelegd. De aanleiding is de fout van scheidsrechter Joeri Van de Velde in de verloren wedstrijden op Standard (2-1). De Henegouwse club wil de wedstrijd laten herspelen.

Scheidsrechter Joeri Van de Velde gaf vorige week zondag tien minuten voor tijd een onterechte tweede gele kaart aan Moeskroen-aanvaller Mahmoud Trezeguet, waardoor die met rood van het veld moest. De Egyptische huurling van Anderlecht werd aangewezen als de schuldige voor een fout op Ibrahima Cissé, terwijl het overduidelijk Luka Stojanovic was die de overtreding had gemaakt.

Daags na de partij in Luik zette de KBVB de fout van de 45-jarige scheidsrechter al recht door de gele kaart van Trezeguet uit het dossier te schrappen en over te hevelen naar het dossier van Stojanovic. Maar Moeskroen laat het daar niet bij en heeft bij het Bureau Arbitrage van de Koninklijke Belgische Voetbalbond (KBVB) een klacht neergelegd.

"Nietigheid van de wedstrijd uitspreken"

"Wij vragen aan het Bureau Arbitrage om de scheidsrechterlijk fout te erkennen en het dossier door te sturen naar de Geschillencommissie van het Profvoetbal. Om deze reden en gelet op het feit dat de fout een invloed had op de uitslag van de wedstrijd, zou deze commissie de nietigheid van de wedstrijd moeten uitspreken", schrijft Moeskroen op de clubwebsite.

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Voetbalkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Jupiler Pro League

Nieuwste reacties