Yannick Ferrera staat voor een eerste reünie met Standard: "Ik hoop dat de uitslag (4-0) even positief wordt als vorig jaar"

Diederik Geypen
Diederik Geypen
| 14 reacties
Yannick Ferrera staat voor een eerste reünie met Standard: "Ik hoop dat de uitslag (4-0) even positief wordt als vorig jaar"
Foto: © photonews

Volg Voetbalkrant nu via WhatsApp!

Komende zondag zijn Achter de Kazerne alle ogen gericht op Yannick Ferrera. De strateeg van KV Mechelen krijgt Standard over de vloer, de club die hem begin september de laan uitstuurde.

Ferrera wordt dezer dagen druk gesolliciteerd. "Het is van het ene interview naar het andere", vertelt hij aan Voetbalkrant.com. "Iedereen wil het natuurlijk hebben over de eerste ontmoeting met Standard na wat er zich twee maanden geleden heeft voorgedaan."

Met het ontslag had ik geen problemen, met de manier waarop wél.

De manier waarop Ferrera moest vertrekken bij de Rouches veroorzaakte veel ophef. "Met het ontslag had ik geen problemen, de manier waarop de laatste maanden verliepen wel."

"Voor mij persoonlijk is die periode afgesloten. Ik heb er mooie momenten meegemaakt, goede en ook minder goede mensen leren kennen. De passage bij Standard was een unieke ervaring voor mij als jonge coach. Ik ben fier dat ik de club, met een prijs in de kast (de Beker van België, red.) heb achtergelaten."

Als we zouden verliezen, is er geen man over boord. Bij Standard wel.

Zondag wacht voor Ferrera een eerste reünie met Standard. Een ontmoeting die herinneringen oproept aan het pittige 4-0-duel van vorig jaar. "Ik hoop dat de uitslag even positief wordt. (lacht) We zullen sowieso een andere wedstrijd krijgen. De budgetten en ambities zijn niet te vergelijken. Als we zouden verliezen, is er geen man over boord. Bij Standard wél."

Dat alle spots op Ferrera zullen gericht staan, daar ligt de Malinwa-trainer niet wakker van. "Dat is normaal. Na zondag zal de rust wel terugkeren. Hopelijk kunnen de spelers dan met de aandacht gaan lopen. En als het slecht zou uitdraaien, maak ik er geen probleem van dat men mijn richting uitkijkt. Dat kan ik ondertussen wel verdragen."

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Voetbalkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Jupiler Pro League

Nieuwste reacties