Lokeren-doelman Copa kan geen fantastische cijfers voorleggen tegen Gent: "Ze plagen me er soms mee"

Redactie
| 1 reacties
Lokeren-doelman Copa kan geen fantastische cijfers voorleggen tegen Gent: "Ze plagen me er soms mee"
Foto: © Photonews

Barry Boubacar Copa is aan zijn tiende seizoen bezig op Daknam. De goedlachse Ivoriaanse doelman speelde al 19 keer de Oost-Vlaamse derby tegen Gent. Maar de balans van die duels is eerder negatief.

Barry Boubacar Copa verliet in 2007 Beveren en trok een dikke 20 kilometer oosterlijker richting Lokeren. Sindsdien speelde de 36-jarige Ivoriaan al 19 keer de Oost-Vlaamse derby tegen rivaal AA Gent. Hij won amper één keer, op 22 september 2010 (3-2), en speelde tien keer gelijk.

"Maar één keer? Ik dacht dat het twee of drie keer zou zijn", zegt Copa in HLN. "Ik herinner me er zelfs niets meer van. Voor mij zijn die matchen tegen AA Gent ook niet zo bijzonder, dat leeft vooral bij de supporters en binnen de club, voor hen is dat echt een derby."

Als we doen wat de trainer vraagt, kunnen we stunten.

Plagende Gent-fans

Alhoewel: "Ik woon wel in Lochristi en daar ben ik omringd door fans van AA Gent. Soms plagen ze me ermee maar dan zing ik terug: 'Buffalo Buffalo'. Ach, het blijft onschuldig. Nu, het zal niet makkelijk worden tegen AA Gent: sterk team, goeie coach én ze hebben het thuisvoordeel. Maar als we geconcentreerd spelen, met een goede mentaliteit en doen wat de trainer vraagt, dan lukt het ons hopelijk om te stunten."

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Voetbalkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Play-off 1

Play-off 2

Nieuwste reacties