Italiaanse huurling went aan nieuw systeem: "Conte zette me in de verdediging, Dury in een defensie met vier"
Aernout Van Lindt
Aernout Van Lindt
| 2 reacties

Luca Marrone over Juventus en Zulte Waregem, Conte en Dury

Italiaanse huurling went aan nieuw systeem: "Conte zette me in de verdediging, Dury in een defensie met vier"
Foto: © photonews

De Italiaanse centrale verdediger werd opgeleid als middenvelder en Francky Dury probeerde hem ook al op verschillende plaatsen in het team uit. Rest de vraag: hoe ziet Luca Marrone zichzelf op het veld?

“Ik begon op het middenveld, maar ben nu vooral een verdediger. De trainer probeert inderdaad wat zaken uit, dat moet zeker kunnen”, aldus Marrone. “Het was Conté die me op een bepaald moment uitprobeerde achterin. Ik nam de plaats in van Bonucci tussen Barzagli en Chiellini.”

Nu stond hij zowel op het middenveld als centraal achterin bij Essevee, al mocht hij de eerste weken niet veel minuten maken: “Dat is normaal. Ik moest wennen aan de ploeg en de ploeg aan mij. Ik had het er dan ook niet lastig mee dat ik op de bank zat, al wil ik nu natuurlijk altijd spelen.”

Organisatie is belangrijker dan het systeem

Een blessure gooide roet in het eten de voorbije weken, maar Marrone kreeg wel vertrouwen van de coach: “Francky Dury is een erg sterke trainer. Hij praat veel individueel met de spelers en dus weet je meteen wat je moet doen. Dat is belangrijk voor mij en hij heeft ook een duidelijke visie voor iedereen. Het helpt om ingepast te raken in het systeem.”

En dat is toch wel een ander systeem dan bij Juventus: “Ik heb achteraan ook altijd met drie gespeeld in plaats van vier. Maar de organisatie is altijd belangrijker dan het systeem. Met drie ben je wel iets vrijer en heb je iets meer tijd, terwijl je met vier meer ruimte naar voren kan zoeken. Dan moet je wel iets sneller zijn in je acties.”

Ontvang het voetbalnieuws van jouw favoriete ploeg per mail

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Jupiler Pro League

Nieuwste reacties