Vorig jaar één van de revelaties in de Jupiler Pro League, nu bijna terug de oude: "Ik voel me steeds beter"

Timothy Collard
Timothy Collard
| 0 reacties
Vorig jaar één van de revelaties in de Jupiler Pro League, nu bijna terug de oude: "Ik voel me steeds beter"
Foto: © Photonews

Volg SK Beveren nu via WhatsApp!

Spelers die de stap van tweede klasse naar de Jupiler Pro League zonder problemen verteren: ze zijn zeldzaam, meneer. Eén van de jongens die zich begin vorig seizoen snel tot een revelatie ontpopte, is Olivier Myny. De winger van Waasland-Beveren kende een terugval, maar is nu bijna terug de oude.

Myny kende een moeilijke start van het seizoen. De vleugelspeler stond weinig in de ploeg. “In het begin van het seizoen zat ik vaak op de bank. Op zulke momenten moet je een tandje bijsteken en nog harder werken. Iets wat ik dan ook heb gedaan. Toen ik mocht invallen, heb ik me telkens proberen te tonen.”

"Ik merk dat ik terug naar mijn beste niveau toegroei"

“De reden van die dip? Ik voelde me begin dit seizoen misschien wat minder goed in mijn vel. Dat kan de oorzaak van mijn bankzittersstatuut geweest zijn, ja. De jongste weken voel ik me echter steeds beter. Ik merk dat ik terug naar mijn beste niveau toegroei.”

Onder Janevski krijgt Myny meer speelgelegenheid. “Dat klopt. Ik probeer de kansen die ik krijg dan ook met beide handen te grijpen. Let op, ik had ook een goede band met Stijn Vreven, hoor”, benadrukt de vleugelspeler die de fout voor zijn mindere vorm bij zichzelf zoekt. “Ik was aan het begin van het seizoen niet goed, dat is alles.”

"Sneller beslissen en werken aan laatste pass"

Olivier Myny

Ondertussen is Myny aan zijn tweede seizoen op het hoogste niveau bezig. Hij zette al grote stappen vooruit, maar is niet blind voor zijn werkpunten “Ik denk dat ik mentaal sterker ben geworden. Maar ik kan altijd nog beter worden natuurlijk.”

“Soms moet ik iets sneller beslissen. Sneller een pass geven, sneller voor een voorzet kiezen. Mijn laatste pass moet beter, dat besef ik. Ik kan vaak wel mijn actie maken, maar de voorzet is niet altijd goed genoeg. Daar werk ik hard aan, op én na training.”

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Voetbalkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Jupiler Pro League

Nieuwste reacties