Charleroi en Standard kennen donderdag het vonnis voor afgelaste derby

Yannick Lambrecht
Yannick Lambrecht
| 14 reacties
Charleroi en Standard kennen donderdag het vonnis voor afgelaste derby
Foto: © photonews

Volg Voetbalkrant nu via WhatsApp!

De vonnissen van de gebeurtenissen tijdens Charleroi-Standard zullen donderdag om 13u worden bekendgemaakt door de Buitengewone Geschillencommissie. Beide clubs mochten dinsdagmiddag hun pleidooi doen over het gedrag van hun supporters.

De match tussen Charleroi en Standard op vier december werd vroegtijdig afgelast door misdragen van de supporters bij een 1-3-voorsprong voor Standard. De clubs zullen daarvoor eindelijk hun straffen kennen.

Hubert Poncelet, de voorzitter van de Buitengewone Kamer van de Geschillencommissie, zal de uitspraak donderdag om 13 uur bekendmaken. De clubs hoeven daarvoor niet ter plaatse aanwezig te zijn. Achteraf kunnen de clubs eventueel nog in beroep gaan tegen de beslissing.

De mogelijke straffen

Het is aan de Buitengewone Kamer om een juiste beslissing te maken over de puntenverdeling. Vermoedelijk zal Standard ook achter gesloten deuren moeten spelen, en zowel Standard als Charleroi krijgen waarschijnlijk een boete van maximum 5.000 euro.

Eerder werd beslist dat er geen Standard-supporters mee mochten naar de verplaatsingen tegen Genk en Sint-Truiden, maar daar is de Pro League intussen toch op teruggekomen.

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Voetbalkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Jupiler Pro League

Nieuwste reacties