Witsel is lang niet de eerste Belg die kiest voor een exotisch avontuur

Witsel is lang niet de eerste Belg die kiest voor een exotisch avontuur

Axel Witsel lijkt echt wel op weg naar China. Maar het is lang niet de eerste keer dat een landgenoot kiest voor een exotisch avontuur. De voorbije jaren zijn er voorbeelden genoeg te vinden.

In 2010 was er bijvoorbeeld al ene Emile Mpenza, die zijn carrière bij Neftchi Bakoe nieuw leven wilde inblazen. Op zijn 32e ging hij dus nog wat goud scheppen bij de rijkste club van Azerbeidjan, maar hij won er wel zijn eerste landstitel.

In het land speelde uiteindelijk ook nog ene Benjamin Lambot overigens, al kennen wij hem natuurlijk vooral van zijn episodes in de Belgische tweede klasse.

Stijn Huyseghems is nog zo'n Rode Duivel die doorheen zijn carrière de hele wereld wist af te reizen. Zo belandde hij ooit bij Wellington Phoenix, een club uit Nieuw-Zeeland die uitkwam in de Australische A-League. De aanvaller beleefde er leuke tijden.

In India waren er dan ook weer enkele spelers actief de voorbije jaren. Wat dacht je van doelman Kristof Van Hout, die er bij Delhi Dynamo enkele maanden speelde. Samen met Wim Raymaekers en ... Alessandro Del Piero. En tot slot: in het zuiden van Afrika maakte ene Glenn Verbauwhede jarenlang het mooie weer bij Mamelodi Sundowns.

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Voetbalkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

2e klasse

Nieuwste reacties