Is men bevreesd voor een nieuw Defour-scenario? Van Holsbeeck geeft aan waarom de transfer van Trebel een héél ander verhaal is

Diederik Geypen
Diederik Geypen vanuit Neerpede
| 6 reacties
Is men bevreesd voor een nieuw Defour-scenario? Van Holsbeeck geeft aan waarom de transfer van Trebel een héél ander verhaal is
Foto: © photonews

Volg Voetbalkrant nu via WhatsApp!

Adrien Trebel is dé middenvelder waar Herman Van Holsbeeck sedert het vertrek van Steven Defour naar zocht. De vergelijking met de Rode Duivel is om verschillende redenen snel gemaakt, maar de Anderlecht-manager ziet het anders.

Een pitbull met een Standard-verleden die dezelfde rol als Defour vertolkt. Het hoeft niet te verbazen dat Trebel aangekondigd werd als de 'nieuwe Defour'. De middenvelder die nu voor Burnley uitkomt, was niet bij iedere paars-witte fan geliefd. Vreest men in de Brusselse gelederen niet voor een gelijkaardig scenario?

"De context van deze transfer is hélemaal anders dan die van Defour indertijd", vertelde Van Holsbeeck woensdag op de persvoorstelling. "Bij Defour speelde het emotionele aspect mee na de zaak Wasilewski. Dat heb ik misschien onderschat. De transfer van Trebel daarentegen heeft daar niets mee te maken."

Het emotionele aspect van de zaak Wasilewski heb ik misschien onderschat

Herman Van Holsbeeck

"Kritiek is er in een mercato altijd. Als ik een buitenlander ga halen, is het niet goed. Als ik iemand van de concurrentie transfereer, is het ook niet goed", verdedigt Van Holsbeeck zich verder.

"In het verleden hebben al genoeg spelers voor meerdere Belgische topclubs gespeeld, ook jongens die de omgekeerde beweging maakten. Denk maar aan Dieumerci Mbokani of Jelle Van Damme."

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Voetbalkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Jupiler Pro League

Nieuwste reacties