Basisplaats nakend? "Ik ben een van de soldaten van de coach"

Basisplaats nakend? "Ik ben een van de soldaten van de coach"
Foto: © photonews

Volg Voetbalkrant nu via WhatsApp!

In 4 invalbeurten van samen om en bij de 100 speelminuten maakte hij al de nodige indruk. Vorig weekend gaf hij al aan dat hij graag ook eens aan een wedstrijd zou starten, maar hij blijft wel met de voetjes op de grond. "We zijn soldaten."

Een kwartiertje tegen Moeskroen en Gent, een halfuur tegen Charleroi - inclusief een doelpunt - en een helft tegen Anderlecht, waar hij een strafschop uitlokte. De 100 minuten van Babacar Gueye - een Senegalese spits van 22 jaar jong - in de Jupiler Pro League laten het beste vermoeden.

Bij Hannover kwam hij de voorbije zes maanden in de competitie aan ... drie speelminuten. Dus wat dat betreft zit hij bij Zulte Waregem al aan een enorm veelvoud. Maar Gueye wil meer, uiteraard. "Wie wil er niet starten aan een wedstrijd? Maar ik wacht geduldig mijn moment af tot ik samen met Leye in de basis sta."

Toegegeven: de thuismatch tegen STVV zou wel eens een uitgelezen moment kunnen zijn: "Ach, ik ben een van de soldaten die moet uitvoeren wat de coach van ons wil. Hij maakt de beslissingen. Ik had niets verwacht toen ik hier kwam, je moet de momenten soms ook echt afwachten en dan nemen."

Gueye wil wel nog belangrijk worden voor Essevee dit seizoen: "Ik wil nog veel goals maken. Hoeveel? Zoveel mogelijk. Voor mij is een match niet geslaagd als ik niet heb weten raak schieten. Maar laat het ons wel match per match bekijken", bleef de Senegalees op het persmoment aan de Gaverbeek met de voetjes op de grond.

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Voetbalkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Jupiler Pro League

Nieuwste reacties