"5000 euro boete? Prima voor mij, maar ..." en "Als we in die positie komen, dan nodigen we de koning uit"

"5000 euro boete? Prima voor mij, maar ..." en "Als we in die positie komen, dan nodigen we de koning uit"
Foto: © photonews

Zulte Waregem probeert dit seizoen de groten te kietelen en mee te spelen met de topplaatsen in play-off 1. Maar wat als ze op een of andere manier op het einde van de rit tweede eindigen? En wat met die torenhoge boetes voor spelers uit play-off 1?

“Er zijn al mensen die spreken over dat we niet tweede willen worden? Wel: we zijn nog lang zover niet. Laat ons eerst maar proberen elke match te proberen winnen. Uitbollen in de play-offs? Dat kan gewoon niet. We gaan voor het maximale, iets anders is nu niet aan de orde.”

En wat als het de laatste wedstrijd er toch nog op aankomt voor de tweede plaats? “Dan gaan we een persconferentie inlassen en mag iedereen langskomen. We nodigen dan ook de koning en het parlement uit, want dan schieten we onszelf in de voet. Over de reglementen gaan we nog eens moeten praten, maar goed: laat ons nu eerst maar voortborduren op die goede flow waarin we zitten.”

Coaches kunnen vanaf deze play-offs ook torenhoge boetes krijgen van 5000 euro. "Ik ben voorstander", geeft Dury aan. "Maar dan moeten we wel eerst verwittigd worden. En liefst goed in beeld dat iedereen het gezien heeft. Want 5000 euro boete, zonder beroepsmogelijkheid en duidelijke verwittiging ... Dat is moeilijk."

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Voetbalkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Play-off 1

Play-off 2

Nieuwste reacties