Van kapitein eersteklasser naar stoplap bij eerste ploeg en beloften: waar ligt toekomst Schoofs?

Van kapitein eersteklasser naar stoplap bij eerste ploeg en beloften: waar ligt toekomst Schoofs?
Foto: © photonews

Volg KAA Gent nu via WhatsApp!

Hoe zit dat nu eigenlijk met Rob Schoofs? De ene week staat de middenvelder in de basis, de andere week zit hij op de bank en dan weer mag hij in de tribune gaan plaatsnemen. Maandagavond stond hij op het veld... bij de beloften.

Schoofs werd vorig jaar in januari weggehaald bij STVV, waar hij kapitein van de ploeg was. Bij Gent kwam hij aanvankelijk niet veel aan spelen toe, maar dit seizoen verzamelde hij toch al 831 minuten bij de eerste ploeg. Maar het is altijd met mondjesmaat: daar eens 20 minuten, nog eens invallen en dan weer twee matchen op de bank.

Net voor play-off 1 kreeg hij twee basisplaatsen, maar in de beslissende tegen KV Mechelen weer op de bank. En tijdens de eerste match van play-off 1 was er nergens sprake van hem op het wedstrijdblad. "Ik heb al met de trainer over de toekomst gepraat, maar dat blijft onder ons", zei hij over zijn statuut al.

Pasmunt

In januari probeerde Gent hem nog te gebruiken als pasmunt voor Adrien Trebel. Geen al te best signaal van de Buffalo's wat betreft zijn kansen... Maar er zijn wel genoeg ploegen die de 23-jarige middenvelder willen en kunnen gebruiken.

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Voetbalkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Play-off 1

Play-off 2

Nieuwste reacties