Dierckx komt met opvallende getuigenis over mensonwaardige omstandigheden onder Bico

Redactie
| 8 reacties
Dierckx komt met opvallende getuigenis over mensonwaardige omstandigheden onder Bico
Foto: © photonews

Volg Voetbalkrant nu via WhatsApp!

Tuur Dierckx was een belangrijk figuur in de ontwikkeling van Antwerp afgelopen seizoen. Hij hielp de club mee aan de titel met enkele sterke invalbeurten. Maar het was niet al peis en vree het afgelopen seizoen.

Zeker de periode onder John Bico zal Dierckx nog lange tijd herinneren. "Heb je even tijd, want het was echt straf", kondigde hij aan in Sport/Voetbalmagazine. Om vervolgens van wal te steken.

En twee dagen later was Bico plots weg ...

"We hadden een oefenwedstrijd op dinsdag tegen KV Kortrijk en plots moesten de elf basisspelers op woensdag een training van drie uur afwerken. Een fysiektraining, met versnellingen, sprintjes en oefeningen 5 tegen 5 en 3 tegen 3. Een pure uitputtingsslag, om ons kapot te maken."

En daarna kregen we op donderdag een saunabeurt en de vrijdag een vrije dag - twee dagen voor de wedstrijd. Ongezien en totaal niet wetenschappelijk onderbouwd. Het gevolg? Spierblessures. Iedereen zat op zijn tandvlees en de kern was verdeeld. De mannen met ervaring zijn opgestaan, twee dagen later was Bico plots weg."

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Voetbalkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

2e klasse

Nieuwste reacties