Comedy Capers: volgens Licentiecommissie speelt Zulte Waregem Europees in Lokeren, de club spreekt dat meteen tegen

Timothy Collard
Timothy Collard
| 0 reacties
Comedy Capers: volgens Licentiecommissie speelt Zulte Waregem Europees in Lokeren, de club spreekt dat meteen tegen

Volg Voetbalkrant nu via WhatsApp!

Zulte Waregem is als bekerwinnaar al (zo goed als) zeker dat het volgend seizoen Europees speelt. De fusieclub trekt - als het niet op de tweede plaats eindigt - met zekerheid naar de poulefase van een Europees bekertoernooi. Maar mag Essevee zijn thuismatchen in het Regenboogstadion afwerken?

“Neen”, zo maakte de Licentiecommissie van de Belgische Voetbalbond (KBVB) bekend. Volgens de informatie van de KBVB zou Zulte Waregem zich ertoe verbonden hebben om zijn Europese thuiswedstrijden in het stadion van… Lokeren af te werken. Niet meteen bij de deur.

Maar Zulte Waregem ontkrachtte dat nieuws al snel via zijn officiële kanalen. “Geen zorgen! Essevee speelt volgend jaar Europees voetbal in het Regenboogstadion. Later op de avond volgt meer duiding”, klonk het via Twitter.

Alvast een woordje uitleg: Lokeren is het uitwijkstadion als er in het Regenboogstadion geen Europees voetbal kan worden georganiseerd. Door de werken in en rond het stadion een extra veiligheid die werd ingebouwd.

Maar doordat Essevee nu al zeker is van de Europese poules heeft het alle tijd (tot half september) om het stadion klaar te maken. Zo zouden er in de sfeertribune zitjes moeten worden geplaatst, moeten her en der wat schilderwerken en kleine renovaties gebeuren én - vooral - de persvoorzieningen moeten worden aangepakt. De club maakt zich sterk dat het tijdig in orde komt.

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Voetbalkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Play-off 1

Play-off 2

Nieuwste reacties