Komende zomer: de grote kuis (bis) bij Anderlecht

Komende zomer: de grote kuis (bis) bij Anderlecht
Foto: © photonews

René Weiler heeft afgelopen zomer eens goed gerammeld in de kern van Anderlecht. Veel spelers mochten hun biezen pakken naar andere oorden. En het ziet er naar uit dat Herman Van Holsbeeck een drukke zomer tegemoet gaat op uitgaand vlak.

Van Holsbeeck moet zowat voor elke uitgeleende speler een oplossing zoeken. Fabrice N'Sakala mag dan wel aangegeven hebben dat hij wil terugkeren, na zijn interview waarin hij zowat iedereen op de korrel nam, hoeft dat alvast niet meer voor het bestuur. En de technische staf heeft hem ook niet meer nodig.

In hetzelfde straatje zit Mahmoud Trezeguet. Die liet bij Moeskroen wel soms mooie dingen zien, maar zijn entourage heeft al begrepen dat Weiler voor volgend seizoen niet op hem rekent. Davy Roef heeft dan weer zelf al aangegeven dat hij zeker niet terugkeert en Wout Faes twijfelt of hij wel een toekomst heeft bij paars-wit.

Belgen?

Dat zijn nog maar vier spelers, maar er zijn er zoveel meer. Dodi Lukebakio en Aaron Leya-Iseka moeten zich geen illusies maken na alle verklaringen van Van Holsbeeck de laatste maanden. Andy Kawaya, een half seizoen geblesseerd, moet dan weer elders minuten gaan maken.

Hamdi Harbaoui heeft zelf de bruggen al opgeblazen. Sébastien De Maio? Dat is al lang gedaan. Michaël Heylen, gaat die zelf willen blijven? Want Anderlecht zal hem misschien willen houden om aan voldoende Belgen te komen. En dan hebben we het nog niet over Lambrecth, Kabasele en De Medina. Allemaal jongens waar Van Holsbeeck een oplossing voor moet vinden of hen op de loonlijst moet laten staan...

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Voetbalkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Play-off 1

Play-off 2

Nieuwste reacties