Daarom kwam topdoelman Sirigu uiteindelijk niet naar Anderlecht

Redactie
| 7 reacties
Daarom kwam topdoelman Sirigu uiteindelijk niet naar Anderlecht
Foto: © photonews

Volg Anderlecht nu via WhatsApp!

RSC Anderlecht was in januari op zoek naar een nieuwe doelman en even leek het erop dat Salvatore Sirigu naar het Constant Vanden Stockstadion zou verhuizen. Alle partijen waren het eens, maar uiteindelijk kwam het in extremis niet tot een overeenkomst.

“Herman (Van Holsbeeck, nvdr.) zocht een doelman, omdat het vertrouwen van René Weiler in Roef ‘veranderd’ was. Omdat ik de makelaar van Sirigu goed ken, en wist dat hij wilde vertrekken bij Sevilla, stelde ik de speler voor aan Herman. Die was enthousiast - ‘een uitstekende doelman’", vertelt makelaar Mogi Bayat in Het Laatste Nieuws.

"Binnen enkele uren hadden we een overeenkomst met Sirigu, met Sevilla, en met PSG, dat eigenaar is van Sirigu. Maar Weiler heeft toen beslist dat hij Sirigu niet wou. Om strategische redenen wilde Weiler het evenwicht in de kleedkamer niet verstoren, en wilde hij het vertrouwen behouden in Boeckx."

Het grote gelijk van René Weiler

Ondanks het feit dat Bayat Sirigu intrinsiek beter vindt dan Boeckx en Rubén, steekt hij tegelijkertijd een pluim op de hoed van Weiler. "Sirigu is naar Osasuna vertrokken en Weiler nam in de plaats Rubén. Ik vind Sirigu beter dan Boeckx en Rubén, maar ik erken dat Weiler zeven maanden later gelijk heeft gekregen - Anderlecht mét Boeckx staat eerste.”

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Voetbalkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Play-off 1

Play-off 2

Nieuwste reacties