Nam Weiler deze opmerkelijke beslissing met het zicht op zondag? Hij kan Acheampong vervangen

Nam Weiler deze opmerkelijke beslissing met het zicht op zondag? Hij kan Acheampong vervangen
Foto: © photonews

Volg Anderlecht nu via WhatsApp!

De beloften van Anderlecht speelden maandagavond kampioen. Maar er stond toch één opvallende speler aan de aftrap: Massimo Bruno. De kans is groot dat die met een bepaald doel naar de beloftenmatch gestuurd werd.

Bruno speelde tot nu toe slechts 27 minuten in play-off 1: in de thuismatch tegen Gent en uit bij Gent. Op de rechterflank, zijn favoriete positie, staat met Alexandru Chipciu een jongen die het onvoorwaardelijke vertrouwen van René Weiler geniet. Dus lag hij op links in concurrentie met Sofiane Hanni en Frank Acheampong.

Die laatste heeft het zondag echter helemaal verkorven door een zoveelste keer de opdrachten van Weiler niet op te volgen. Hij liet rechtsachter Dalsgaard veel te makkelijk oprukken en zette ook geen druk op het centrale trio van Essevee. De kans is dan ook klein dat hij aan de aftrap gaat komen in Jan Breydel, waar Weiler weer op een sterke organisatie zal rekenen.

Door de schorsing van Adrien Trebel schuift Hanni zo goed als zeker terug op naar het centrum, behalve als Nicolae Stanciu in de basis gedropt wordt, wat we niet zien gebeuren. Dus zou Bruno straks wel eens zijn eerste basisplaats in play-off 1 kunnen krijgen. Gisteren speelde hij alvast 90 minuten en daarin scoorde hij de - mooie - openingstreffer.

In totaal speelde Bruno 37 matchen dit seizoen waarin hij 5 keer scoorde en 5 assists gaf. Wordt hij zondag de joker die het kan openbreken?

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Voetbalkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Play-off 1

Play-off 2

Nieuwste reacties