Simons draagt de gevolgen: "Een dag zonder pijn, dat ken ik niet"

Redactie
| 10 reacties
Simons draagt de gevolgen: "Een dag zonder pijn, dat ken ik niet"
Foto: © Photonews

Volg Club Brugge nu via WhatsApp!

Timmy Simons is de 40 gepasseerd en speelt nog steeds op het hoogste niveau. Zoiets laat natuurlijk zijn sporen na op een lichaam. Na meer dan 20 jaar topvoetbal vreest hij nu voor de gevolgen na zijn carrière: "Ik heb trainers gehad die amper deftig konden stappen."

Simons snijdt het onderwerp aan in HUMO. "Als men zegt dat ik het geluk heb gehad altijd blessurevrij te zijn gebleven, antwoord ik: 'Ik heb met blessures gespeeld waarvan ik nu weet: het was volstrekt onverantwoord.' De gevolgen daarvan zal ik altijd meedragen", vertelt hij.

"Zodra ik stop, zullen de problemen zich manifesteren. Ik heb een pak trainers gekend: er waren er bij die amper nog deftig konden stappen. Dat staat me ook te wachten. Een dag zonder pijn: ik ken dat niet."

Geen medicatie

Simons weigerde echter altijd pijnstillers, inspuitingen of ontstekingsremmers. "Ik heb altijd willen weten tot waar mijn lichaam kan gaan. Dat betekent dat je vaak moet doorbijten. Maar soms kan het niet anders. Slijtage is onvermijdelijk – ik heb voorbeelden genoeg gezien van kapotte knieën en heupen – maar door die slijtage voel je wel iedere dag pijn. Een ontstekingsremmer verlicht dat, maar het is niet de oplossing. Je weet niet of het je lichaam schade toebrengt."

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Voetbalkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Play-off 1

Play-off 2

Nieuwste reacties