Jeugdproduct Roeselare hoopt op meer kansen: "Moeilijk om vanuit tribune toe te kijken"

Sander De Graeve
Sander De Graeve
| 1 reacties
Jeugdproduct Roeselare hoopt op meer kansen: "Moeilijk om vanuit tribune toe te kijken"
Foto: © SC

Volg Voetbalkrant nu via WhatsApp!

Emile Samijn kreeg nog niet al teveel speelkansen dit seizoen bij Roeselare, maar maakte zaterdag tegen KV Kortrijk alvast een heel goeie beurt. We polsten bij de vleugelspeler naar zijn toekomstplannen.

“De trainer had gezegd dat iedereen zijn kans zou krijgen in de play-offs, ik kreeg die thuis tegen Kortrijk en in Kortrijk”, aldus Samijn. Met een assist speelde hij zich in de kijker. “Ik hoop de laatste drie matchen nog wat kansen te krijgen.”

Vorig seizoen kreeg hij een pak meer kansen, maar dit jaar waren de speelminuten dun gezaaid. “In Tubeke mocht ik starten, maar daarna hebben we 16 wedstrijden op een rij niet verliest en zat ik niet in de selectie. Dan is het uiteraard moeilijk om terug in de ploeg te geraken.”

Als de ploeg 16 keer op rij niet verliest zonder mij, is het moeilijk om erin te geraken

“Mentaal was dat moeilijk, om mijn ploegmaats te zien spelen vanuit de tribune.” Ondanks zijn weinige speeltijd is hij graag gezien bij de supporters. “Ik kom uit de eigen jeugd en speel al van bij de U9 bij Roeselare. Ik kreeg mijn doorbraak onder Franky Van der Elst. Hij geloofde in mij.”

Er waren mogelijkheden om te vertrekken. “Ik kon naar tweede amateur, maar dat zou twee niveau’s zakken zijn. Ik wil me nog testen op een zo hoog mogelijk niveau. Dat er minder concurrentie komt volgend jaar? Ik weet wel dat we volgend seizoen opnieuw voor de titel zullen willen gaan, maar het is nog niet duidelijk welke versterkingen er komen.”

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Voetbalkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Play-off 2

Nieuwste reacties