Dé speler van de terugronde in de Jupiler Pro League? "Goeie scouting", "Heel interessante speler" & "Als je zo belangrijk bent, zegt dat genoeg"

Timothy Collard Yannick Lambrecht
Timothy Collard en Yannick Lambrecht
| 0 reacties
Dé speler van de terugronde in de Jupiler Pro League? "Goeie scouting", "Heel interessante speler" & "Als je zo belangrijk bent, zegt dat genoeg"
Foto: © Photonews

Volg KAA Gent nu via WhatsApp!

KAA Gent investeerde tijdens de afgelopen wintermercato fors in enkele nieuwe spelers. De meeste transfers van de club bleken een schot in de roos, dat werd tijdens play-off 1 nog maar eens duidelijk.

Lovre Kalinic, Samuel Gigot en Samuel Kalu: allen bewezen ze al een versterking te zijn. En ook om Yuya Kubo kan niemand nog heen. De Japanner maakte sinds zijn komst naar België indruk op vriend en vijand. Kubo pikte het niveau zonder problemen op en maakte tot dusver al negen doelpunten in veertien wedstrijden.

“De prestaties van Kubo mogen gezien worden", vertelt gewezen Gent-speler Frédéric Dupré aan Voetbalkrant.com. "Als je op enkele maanden tijd al zo je stempel kan drukken op een team, dan wil dat iets zeggen. Kubo is balvast, vraagt vaak de bal in de ruimte, duikt in de rug van verdedigers of komt in de bal wanneer dat nodig is. Hij leest het spel goed en heeft daarnaast ook voldoende technische kwaliteiten.”

"Kubo is een complete speler die ook nog eens vlot scoort. Wat wil een trainer meer?"

Frédéric Dupré

“Het is een jongen die niet alleen bij Gent past. Ik denk dat Kubo bij iedere Belgische topclub meer dan zijn mannetje zou staan. Het is een jongen die niet zaagt en een complete speler die ook nog eens vrij vlot scoort. Wat wil een trainer meer?", aldus Dupré nog.

Ook een andere gewezen Gent-speler, Tim Smolders, is onder de indruk. "Ik vind Kubo een heel interessante speler. Hij heeft een goeie beweging in huis en ook aan de manier waarop en hoe hij loopt, zie je dat hij slim is. Koppel daar dan ook nog wat efficiëntie aan, hij kon al een paar keer scoren, en ja…”

Hype

Smolders ziet een belangrijke reden waarom Kubo meteen heel graag gezien was. “De hype is er vooral omdat hij van een ander land komt, een nationaliteit die we niet gewend zijn in België. Maar ik vind het allemaal wel leuk. Van mij mag die hype zeker blijven doorgaan.”

“Hij heeft zich al goed geïntegreerd en werd meteen op handen gedragen door het Gentse publiek", gaat Dupré verder. "Zoiets hangt natuurlijk samen met goede prestaties, hé. Als je onmiddellijk een paar doelpunten maakt, is het logisch dat je graag gezien bent bij de supporters.

3,5 miljoen euro

In januari kende niemand Kubo en was het ietwat een verrassing dat Gent plots meer dan drie miljoen neertelde voor een onbekende Japanner. “Goeie scouting, hé”, lacht Dupré. “Als je overtuigd bent van de kwaliteiten van een bepaalde speler, moet je af en toe wat meer durven te betalen. Dat lijkt misschien een risico, maar nogmaals: als je zeker bent dat een speler kwaliteiten heeft...”

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Voetbalkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Play-off 1

Play-off 2

Nieuwste reacties